Main Capital koopt Zweedse zorgsoftwareclub Alfa

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Main Capital heeft recent een meerderheidsbelang genomen in de Zweedse zorgsoftwaregroep Alfa Kommun en Landsting & Safe Care Svenska, kortweg aangeduid als Alfa.

Alfa is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdzetel in Malmö. In Zweden levert het bedrijf zowel software aan publieke als private zorgverleners. Er werken zo'n veertig man bij het bedrijf. De producten lopen uiteen van dossiervorming, elektronisch voorschrijven van recepten, medicatiebeheer en zorgplanning

Main Capital heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de Europese zorgsoftwaremarkt, zoals in bedrijven als Enovation, SDB Group, RVC en Regas. Het verwacht strategische combinaties te kunnen vormen tussen bedrijven onderling om daar voordelen uit te halen voor hun positie en portfolio op de markt.

Daarnaast biedt Main financiële ondersteuning aan Alfa om verder te investeren in het softwareaanbod en te groeien middels overnames. In Zweden houdt de Nederlandse investeerder kantoor in Stockholm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-15T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.