Dassault en Aden ontwikkelen smart ziekenhuis

Dit artikel delen:
Ziekenhuis, kliniek, gezondheid, dokter

Dassault Systèmes en Aden Group, een van de grootste facilitymanagement-ondernemingen in Azië, gaan samen een kant-en-klaar ziekenhuis ontwikkelen dat zich richt op infectieziekten. Het nieuwe ziekenhuis is gebaseerd op het ‘Akila Care’-concept en is snel in gebruik te nemen.

De twee bedrijven gaan nieuwe processen voor het engineeren en bouwen van een ziekenhuis ontwikkelen en nieuwe procedures opzetten voor het verbeteren van de dagelijkse werking. Hierbij maken zij gebruik van het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes en het Akila Care-concept van de Aden Group voor het beheren van ziekenhuisomgevingen.

Er wordt met name gebruikgemaakt van een virtueel model dat ingenieurs en ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om samen de ziekenhuisomgeving te ontwerpen en simulaties uit te voeren. Dat moet het mogelijk maken om het nieuwe ziekenhuis binnen honderd dagen volledig operationeel te krijgen. Een ‘digital twin’ maakt het mogelijk om tijdens de voorbereiding en bouw planningen te optimaliseren, snel nieuwe modules te ontwikkelen, isolatiekamers in gebruik te nemen, maar ook werknemers en onderhoudsmedewerkers te trainen.

Is het ziekenhuis eenmaal operationeel dan is de digital twin te gebruiken voor assetmanagement, doordat een koppeling wordt gelegd tussen de apparatuur in het ziekenhuis en de digital twin. Ook bij het schoonmaken en desinfecteren van apparatuur en ruimtes speelt de digital twin een belangrijke rol. Het model kan namelijk gebruikt worden voor het aansturen van hygiënische procedures en de schoonmaakrobots.

Dassault en Aden gaan tevens een consortium samenstellen voor het leveren en onderhouden van de medische apparatuur en het engineeren en bouwen van ziekenhuizen, zodat het nieuwe concept zo snel mogelijk aan verschillende landen kan worden aangeboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T15:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.