Apple wil Fransen niet helpen met covid-app

Dit artikel delen:

De Franse autoriteiten zijn boos op Apple. Het technologiebedrijf wil niet ingaan op de vraag van de Fransen om de manier waarop iPhones met bluetooth omgaan aan te passen. Dat meldt Reuters. Frankrijk had dit gevraag om de iPhone compatibel te maken met de nationale covid-app.

De iPhone blokkeert alle toegang tot bluetooth tenzij een gebruiker zelf een app opstart die van bluetooth gebruikmaakt. De Franse overheid had Apple gevraagd om bluetooth voortdurend in de achtergrond te laten draaien, zodat hun app daarvan gebruik zou kunnen maken om andere apparaten in de buurt te traceren. Dat zou echter geweigerd zijn door Apple.

‘Apple had ons kunnen helpen om de applicatie nog beter te laten werken op de iPhone. Dat hebben ze niet willen doen’, zo zei de Franse minister voor digitale technologie, Cedric O, aan BFM Business TV. ‘Ik betreur dit, gezien het feit dat we in een periode zitten waarin iedereen wordt gemobiliseerd om de epidemie te bestrijden, en gezien het feit dat een groot bedrijf dat het zo goed economisch doet, een regering niet helpt in deze crisis.’ Een woordvoerder van Apple in Frankrijk weigerde commentaar te geven.

Frankrijk wil, samen met enkele andere landen, de contactgegevens die het verzamelt via de app in een centrale database bewaren. Dat moet het voor de autoriteiten gemakkelijker maken om verdachte besmettingen van het coronavirus op te sporen.

Apple en Google willen dat de gegevens op de telefoons zelf worden opgeslagen, buiten het bereik van de overheid. Op die manier, zeggen ze, is de privacy van de gebruikers beter beschermd.

Frankrijk wil sowieso vanaf 2 juni met een app van start gaan, ongeacht of Apple toegeeft of niet. In het V.K. start deze week al een test met een app, op het eiland Wight.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het nut van deze manier van tracken is al uitgebreid besproken, dat hoeft hier niet nogmaals te worden gedaan.

Wat ik niet snap, is dat Frankrijk niet wacht op Apple en Google. Dan komt er een methode die op alle telefoons werkt, telefoons met iOS en Android, die 1000 maal zo GDPR compliant is als de Franse methode, de kans dat burgers de Apple/Google optie aanzetten is groter dan de kans dat ze de Franse big brother app accepteren. En als niet-accepteren geen optie is, dan zal het uitzetten van je telefoon of je telefoon helemaal niet meenemen een steeds meer gemaakte keuze worden. En met BT altijd actief aan het scannen zullen telefoons ook sneller een lege accu hebben.

Deze reactie van Frankrijk laat volgens mij zien dat het terugdringen van corona helemaal niet het hoofddoel is, het hoofddoel is het volgen van de Fransen. Eng, dat Frankrijk nu ook al Big Brother wil spelen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-05T14:43:00.000Z Frederic Petitjean