Apparaat bewaakt 'anderhalvemeterafstand'

Dit artikel delen:
Wearable social distancing

Lopos, een spin-off van de Universiteit Gent en Imec, start met de productie van SafeDistance, een apparaatje dat gebruikers helpt de regels rond social distancing te respecteren.

De SafeDistance meet voortdurend de afstand tussen werknemers. Wanneer twee personen te dicht naderen (de afstand kunnen gebruikers zelf instellen) en niet voldoen aan de richtlijnen voor social distancing, zullen de tags een alarm geven. Na een reeks succesvolle proefprojecten bij middelgrote en grote bedrijven in de chemie, metaal- en bouwsector, schakelt Lopos over naar een grootschalige productie.

SafeDistance werkt zonder de opslag van gegevens, netwerk of server waardoor het apparaat de privacy van gebruikers kan garanderen. Het apparaat is gebaseerd op accurate ultrabreedbandtechnologie (uwb) met een foutmarge van maximaal vijftien centimeter. Ceo Jen Rossey: ‘We kozen niet voor bluetooth waar de huidige afstandsbepaling typisch via signaalsterkte werkt en de foutmarge twee tot vijf meter bedraagt. In tegenstelling tot de Lopos uwb-technologie is bluetooth onvoldoende nauwkeurig voor deze toepassing.’

De SafeDistance kost 99 euro zonder btw. Het apparaat is vanaf 27 mei leverbaar. Lopos zegt al verschillende, grote bestellingen te hebben ontvangen.

De SafeDistance doet denken aan de Radius, een wearable die het Antwerpse Rombit recent voorstelde. Ook die bewaakt de afstand tussen de dragers. Het apparaatje kost ongeveer evenveel als dat van Safedistance, maar komt wel met een jaarlijkse licentie fee van veertig euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

No way dat ik een apparaat dit laat bepalen.

Speciaal voor @JPS hebben ze er ook een die een elektrische schok geeft als je te dichtbij iemand komt ;-)

Ik ben benieuwd hoeveel van die 5G "Bangebroekjes" gaan lopen met zo'n gadget wat stevig straalt in de 3 to 10 GHz

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-13T10:01:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.