Fujitsu stelt patenten beschikbaar voor aanpak corona

Het Japanse technologieconcern Fujitsu heeft de Open Covid Pledge ondertekend. Het initiatief geeft vrije toegang tot de intellectuele eigendomsrechten van deelnemende partijen en is bedoeld om de opmars van Covid-19 te stoppen.

Door zich te verbinden aan de van oorsprong Amerikaanse Open Covid Pledge, verklaart Fujitsu dat het zijn patenten, gebruiksmodellen of ontwerpen gedurende een bepaalde periode niet zal doen gelden. Het bedrijf vraagt ook geen vergoeding voor dergelijke activiteiten. Fujitsu doet ook mee aan de ‘Open Covid-19 verklaring’, een soortgelijk initiatief in Japan, net als Canon.

Fujitsu geeft zo toegang tot ongeveer veertigduizend patenten die ingezet kunnen worden voor de ontwikkeling van medicijnen of patiëntenzorg. Naast Fujitsu zijn ook onder meer Facebook, Amazon, Intel, HPE, IBM en Microsoft lid van de Open Covid Pledge.

Bij Fujitsu werken wereldwijd zowat 130.000 mensen. Het bedrijf draaide in zijn laatste boekjaar een omzet van 35 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Daarnaast neemt Fujitsu (zoals ook IBM) deel aan het GREEN Framework van WIPO, een agentschap van de Verenigde Naties wat fungeert als een netwerk voor de uitwisseling van milieutechnologieën en –diensten voor een wereldwijd milieubehoud door het doneren van intellectuele eigendommen:

https://www3.wipo.int/wipogreen/en/network/partners.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-14T15:49:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.