Wolters Kluwer stapt uit Logical Images

Dit artikel delen:

Data- en softwarehuis Wolters Kluwer heeft zijn minderheidsbelang in Logical Images voor 11,6 miljoen dollar verkocht aan het bedrijf zelf. De Amerikaanse onderneming levert digital imaging-oplossingen voor de zorg die inzetbaar zijn bij diagnoses, medische educatie en patiëntenvoorlichting.

Het bekendste product van Logical Images is VisualDx, een imagingsysteem dat ziekenhuizen en zorginstellingen gebruiken om met beeldanalyses diagnoses te ondersteunen. Voor consumenten is er de mobiele app Aysa waarmee foto's van huidaandoeningen zijn te analyseren. Het bedrijf is in 1999 opgericht en houdt kantoor in Rochester (in de staat New York), een hub voor imaging en computerinnovaties op medisch vlak.

Wolters Kluwer stapte in 2008 in bij Logical Images, maar besloot na twaalf jaar het minderheidsbelang weer te verkopen. Opmerkelijk, omdat de gezondheidszorg een van de kernmarkten is van het ict-huis uit Alphen aan den Rijn.

Navraag bij het bedrijf levert de volgende verklaring op: 'De samenwerking zal ook voortduren, maar we hebben vastgesteld dat we dit in dit geval en op dit moment beter kunnen voortzetten zonder een belang in het bedrijf te hebben.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T13:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.