Bluebee in handen van Amerikaanse Illumina

Dit artikel delen:
genoom

De Belgisch-Nederlandse startup Bluebee is eigendom van het Amerikaanse Illumina. Met de technologie van Bluebee is de analyse en de gegevensverwerking van dna-onderzoek drastisch te versnellen.

Bluebee is het geesteskind van Koen Bertels, een Belgische professor computerwetenschappen verbonden aan de TU Delft. Hij richtte in 2011 Bluebee op en bouwde het, samen met serie-ondernemer Hans Cobben, uit. Cobben is bekend van bedrijven als Ancoa en Trax, beide actief in de fintech.

Bluebee zet technologieën uit supercomputing in om dna-onderzoek veel sneller af te handelen dan met de reguliere technieken. Dat is handig want een genoom levert in regel genetische code op van miljarden tekens.

De opgang van Bluebee wekte de interesse van het Amerikaanse Illumina, de wereldleider in labo-apparatuur voor dna-analyse. Het bedrijf heeft daarin een marktaandeel van zowat negentig procent.

Hoeveel Illumina betaalt voor Bluebee is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-19T10:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.