Coronadata tijdelijk onbereikbaar door storing

Dit artikel delen:

Gegevens over de beroepsgroep van mensen die vorige week zijn getest op het coronavirus, waren tijdelijk onbereikbaar. Deze data worden opgeslagen in CoronIT, een database met informatie van positief geteste patiënten. Door een technische fout kon er geen rapportage gedraaid worden over de deze specifieke data. Het rapport is daardoor twee dagen te laat opgeleverd.

CoronIT is een database om data over positief geteste coronapatiënten op te slaan. Deze is in opdracht van GGD Ghor ontwikkeld. In deze database staan testresultaten van 370.000 mensen opgeslagen. Het genoemde aantal neemt steeds toe, waardoor de database ‘gigantisch groot’ is.

Een technisch probleem zorgde ervoor dat informatie over de beroepsgroep niet gerapporteerd kon worden. Het betreft 73.000 testen die tussen afgelopen maandag en zondag zijn uitgevoerd. Andere informatie, zoals de leeftijd of het aantal positief geteste coronapatiënten, is wel bekend.

Geen data kwijtgeraakt

Lees de whitepaper

5 gevaren van Covid-19 voor de IT infrastructuur in de zorg

Het Algemeen Dagblad (AD) schreef dat de betreffende data kwijt zouden zijn geraakt en dat dit impact heeft op het bron- en contactonderzoek van de RIVM. GGD Ghor benadrukt in een reactie aan Computable dat de integriteit van de database nooit in het geding is geweest. 'Het was tijdelijk niet mogelijk om een rapportage over een specifiek veld, namelijk de beroepgroep, te draaien. Er zijn geen data kwijtgeraakt, de inhoud van de velden was namelijk nog wel in de individuele dossiers beschikbaar. Door het technische probleem is de rapportage over dit onderwerp twee dagen later opgeleverd. Dit rapport over de doelgroep heeft niks te maken met het bron- en contactonderzoek.'

Dit artikel is aangepast op 15  juli, 15:21 uur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Overheid en ICT...
Iedere keer weer een fail.

Zo te zien verzorgd door Topicus. Ook al overheid?

Hopelijk blijft het aantal besmettingen in Nederland beneden de 1 miljoen, want dan heeft CoronIT een groot probleem; Excel kan niet meer rijen aan!

Even zonder gekheid: dit is knulligheid van de bovenste plank!

René Veldwijk heeft het database ontwerp gedaan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-15T12:05:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.