3d-geprint hoofdapparaat controleert coronapatiënten

Oproep EIT Digital tot zorginnovatie heeft succes

Dit artikel delen:

Met Europees geld is een 3d-geprint hoofdapparaat ontwikkeld dat op afstand vitale functies van coronapatiënten kan meten. Daardoor kunnen verpleegkundigen veilig meerdere patiënten tegelijkertijd bewaken.

Het 3d-geprinte hoofdapparaat

Een team studenten dat onder leiding staat van de Hongaarse datawetenschapper Peter Lakatos, heeft een prototype klaar dat thans in ziekenhuizen wordt getest. Het systeem voor telemonitoring is naar verwachting over een half jaar klaar voor marktintroductie. Verpleegkundigen kunnen de gemeten gegevens uitlezen via een platform om de voortgang van de patiënten te volgen. 'In plaats van één patiënt kunnen verpleegkundigen dan op een veilige afstand zo'n honderd patiënten tegelijk controleren', legt Lakatos uit. 

Tot de partners in het project behoort ook de Tilburgse startup InnoTractor. Ook de Hongaarse organisaties Elte-Soft, Mohanet en de Hongaarse Eötvös Lorand Universiteit doen mee. De totale financiering van 500.000 euro komt van deze partners en EIT Digital, een Europese organisatie voor educatie, innovatie en scaleup-acceleratie.

Onder de noemer 'Data against Covid-19' heeft EIT Digital eerder dit jaar opgeroepen tot innovatie-activiteiten in de strijd tegen corona. Deze oproep heeft 87 innovatievoorstellen opgeleverd vanuit heel Europa, waarvan er negen zijn geselecteerd voor ondersteuning vanuit EIT Digital. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-22T16:52:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.