HartKliniek-dokter deelt echo via Siemens in de cloud

Dit artikel delen:

HartKliniek, zorgaanbieder op het gebied van hart- en vaatziekten, kiest voor de datamanagement-oplossing van Siemens om vellig medische data, zoals echobeelden, op te slaan en deze locatie-onafhankelijk te bekijken en snel en veilig te delen. Hiermee kan de organisatie, die momenteel elf vestigingen telt, naar eigen zeggen de hartzorg efficiënter inrichten.

Centraal binnen de tool van Siemens staat de zogenaamde ‘syngo.share’-oplossing. De cardiologen van HartKliniek zijn namelijk werkzaam op verschillende locaties in Nederland. Via ‘syngo.share’ kunnen zij medische gegevens eenvoudig en veilig opslaan in de cloud en delen met andere HartKliniek-vestigingen en zorgprofessionals, zoals ziekenhuizen of huisartsen. Deze oplossing zorgt volgens de kliniek voor een forse tijdwinst, ontzorgt medisch professionals en maakt de hartzorg in Nederland efficiënter.

Anderhalvelijns zorg belangrijk bij toenemende zorgvraag

"Altijd en overal toegang hebben tot medische gegevens is essentieel"

Willem Baars, chief operating officer bij de HartKliniek, geeft aan dat de technologie nodig is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. ‘Alles draait bij ons om het dichterbij brengen van de zorg naar de patiënt. Hierbij streven we in de eerste plaats naar regionale samenwerkingsmodellen en een naadloze samenwerking met huisartsen en ziekenhuizen om optimale zorg te bieden. Altijd en overal toegang hebben tot medische gegevens is daarbij essentieel. Dankzij het partnerschap met Siemens Healthineers beschikken we nu over een veilige oplossing en kunnen we doorlopend blijven verbeteren en vernieuwen.’

Sjaak van der Pouw, directeur innovatie bij Siemens, vindt dat de innovatie bij de HartKliniek past bij de toekomst van de cardiologische zorg in Nederland. Dit is volgens hem vooral belangrijk omdat het aantal patiënten met hartfalen in Nederland de komende tijd enorm toeneemt. ‘Deze groei kan niet alleen in de ziekenhuizen worden opgevangen. De aanbieders van anderhalvelijnszorg zoals HartKliniek zijn een belangrijk en noodzakelijk antwoord op die toenemende zorgvraag’, aldus Van der Pouw. Dat de techniek van Siemens werk van de cardioloog uit handen neemt, is volgens hem tot slot van levensbelang, omdat snelheid juist bij patiënten met hart- en vaatziekten geboden is.

HartKliniek en Siemens Healthineers

HartKliniek is een poliklinisch diagnostiek- en behandelcentrum voor hart- en vaatziekten, opgericht door de cardiologen Menno Baars en Chris Hie. HartKliniek heeft op dit moment elf vestigingen in Nederland.

Siemens Healthineers biedt technologie op het gebied van diagnostiek en moleculaire geneeskunde. Daarnaast ontwikkelt het dienstverlening op het gebied van digitale zorg en biedt het tools op het gebied van ziekenhuismanagement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-23T08:00:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.