Nexus behaalt data-uitwisselingslabel Medmij

Dit artikel delen:
zelfzorg ehealth medicijn

Epd-leverancier Nexus uit Nieuwegein ontvangt de Medmij-certificering als dienstverlener zorgaanbieder (DVZA). Dit label draagt bij aan de uitwisseling van gegevens tussen zorginstellingen en de persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo) van de patiënt.

Een pgo biedt de patiënt een gebundeld totaaloverzicht vanuit meerdere zorgaanbieders. De patiënt kan zélf de pgo kiezen en heeft invloed op het selecteren van bepaalde functionaliteit. De omgeving staat nog in de kinderschoenen.

Dienstverlener zorgaanbieders (DVZA’s) bedienen zorgaanbieders als klant en maken de gegevensuitwisseling tussen de zorgaanbieder en de pgo van een patiënt mogelijk. MedMij heeft binnen het afsprakenstel spelregels opgesteld over de taal & techniek van deze data-uitwisseling. Pgo’s en systeemleveranciers kunnen hier een certificering voor halen: de DVZA-kwalificatie. Hiervoor doorlopen zij een toetredingsproces dat wordt uitgevoerd door Nictiz.

Nexus uit Nieuwegein behaalt nu de Medmij-certificering als dienstverlener zorgaanbieder. De epd-leverancier levert de DVZA als clouddienst, wat de data-uitwisseling voor zorginstellingen eenvoudiger moet maken.

Eric van Kooten, directie Nexus: ‘In onze ambitie om digitale zorg te faciliteren speelt de patiënt een centrale rol. Het Medmij-label biedt een nieuwe toepassing. Mensen konden al hun medische gegevens in het patiëntportaal inzien; nu kunnen ze via onze DVZA ook hun medische gegevens overnemen naar hun eigen pgo.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-09T16:15:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.