Philips koopt remote hartmonitor-specialist

Dit artikel delen:
arts

Philips heeft het Amerikaanse BioTelemetry overgenomen. Het bedrijf maakt apparatuur om hartpatiënten van op afstand te monitoren. Philips legt er 2,8 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor op tafel.

BioTelemetry maakt remote monitoring-technologie, zowel de software, als de apparatuur en de bijhorende dienstverlening. Het houdt, naar eigen zeggen, per jaar ongeveer 1,2 miljoen hartpatiënten in de gaten en verwerkt elke dag meer dan vier miljard hartslagen. 

Bij Philips gaat men ervan uit dat BioTelemetry de volgende jaren met dubbele cijfers gat groeien. Tegen 2025 moet de winst voor belastingen zeker twintig procent hoger liggen dan vandaag, zo is de hoop. 

Bij BioTelemetry werken ongeveer 1900 mensen, het hoofkwartier staat in Pennsylvania. Elke maand gaan er bij het bedrijf ongeveer 40.000 biosensoren de deur uit. De roots van het bedrijf liggen bij Cardionet uit San Diego, dat zich gaandeweg is gaan specialiseren in hartbewaking op afstand. 

Nu Philips begin dit jaar zijn afdeling voor huishoudapparatuur van de hand heeft gedaan, is het bedrijf nu volledig gericht op medische technologie en gezondheidszorg. De onderneming wil inspelen op de vergrijzing van de bevolking en de almaar groeiende vraag naar health-toepassingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-18T12:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.