Aanpassingen CoronaMelder mét pauzefunctie

Dit artikel delen:
Time out

De nieuwe richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) voor het testen op corona zijn opgenomen in de CoronaMelder. Dit betekent dat er nieuwe instructies zijn voor de gebruikers als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus. In de nieuwste versie van app is het bovendien mogelijk te pauzeren, laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) weten.

De nieuwe RIVM-richtlijnen zijn een reactie op de komst van besmettelijkere varianten van het coronavirus vanuit onder andere Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. Het doel is besmette personen sneller op te sporen.

Een gebruiker van CoronaMelder kan zich voortaan direct laten testen als hij of zij in de app een melding krijgt in de buurt te zijn geweest van iemand met het coronavirus. De gebruiker hoeft dus niet te wachten tot vijf dagen na het laatste contact met de betreffende persoon, zoals tot nu toe het geval was.

De nieuwe richtlijnen zijn per direct opgenomen in CoronaMelder; hiervoor hoeft een gebruiker geen update uit te voeren. In de melding dat de gebruiker in de buurt is geweest van iemand met het coronavirus, krijgt de gebruiker concrete aanwijzingen wat te doen.

Pauzefunctie

In de nieuwste versie van CoronaMelder is het bovendien mogelijk de app te pauzeren. Deze pauzefunctie is volgens VWS een van de meest aangevraagde toevoegingen aan de app en vooral geschikt voor gebruikers die hun telefoon regelmatig (moeten) achterlaten in de buurt van andere telefoons. Dat geldt bijvoorbeeld voor scholieren die telefoons moeten inleveren bij aanvang van de les of werknemers die hun telefoon achterlaten in een kluisje.

Door de pauzefunctie te activeren, houdt de app niet meer bij of de gebruiker zich in de buurt bevindt van andere gebruikers van CoronaMelder. Het pauzestand is op elk gewenst moment door de gebruiker op te heffen.

De pauzefunctie is beschikbaar in de nieuwste versies van de apps voor Android en iOS en is te vinden in de instellingen van CoronaMelder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-04T10:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.