Jeroen Bosch ZH legt ai-plannen vast in routekaart

M&I/Partners betrokken bij initiatief succesvolle implementatie ai in de zorg

Dit artikel delen:

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft een ai-routekaart ontwikkeld. Dat overzicht moet helpen bij het succesvol implementeren van kunstmatige intelligentie binnen de ziekenhuiszorg. Ai-toepassingen moeten onder meer helpen in de aanpak van wachtlijsten, de krapte op de arbeidsmarkt en oplopende zorgkosten. De M&I/Partners tekende het plan samen met het ziekenhuis uit.

De routekaart moet helpen bij het stellen van de juiste vragen en ondersteunt volgens de makers de dialoog over ai-implementatie tussen verschillende betrokkenen. De routekaart bestaat uit een ‘ai-readiness assessment’ op organisatieniveau en een ai-implementatiechecklist op applicatieniveau.

Patrick van Eekeren, partner bij M&I/Partners, noemt ai een technologie met veel potentie binnen het werkgebied gezondheid en zorg. ‘We zien hierbij kansen van preventie tot diagnostiek, beslisondersteuning en behandeling, maar ook tot optimalisatie van de logistiek van de zorg. Hij wijst erop dat kunstmatige intelligentie niet vanzelf effect heeft. 'Een algoritme, in de praktijk werkend geïmplementeerd inclusief de beoogde effecten, is waar het om draait.'AI integreren in ziekenhuispraktijk

"We zien kansen van preventie tot diagnostiek en van beslisondersteuning en behandeling tot logistiek"

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zet sterk in op kunstmatige intelligentie als essentieel onderdeel van de toekomstige zorg. Het idee is dan ook om de technologie in de komende jaren een integraal onderdeel te laten worden van de dagelijkse ziekenhuispraktijk.

Marcel Visser, raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, benadrukt dat ai toegevoegde waarde voor de patiënten kan hebben. Volgens hem maakt kunstmatige intelligentie snelle en accurate diagnoses mogelijk waardoor de zorg beter afgestemd kan worden op het individu.  

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim vierduizend medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-05T11:23:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.