GGD Ghor benoemt Diederik van Leeuwen tot cio

Dit artikel delen:
cio

Koepelorganisatie GGD Ghor heeft de 51-jarige Diederik van Leeuwen aangetrokken als de zogeheten Kwartiermaker CIO. Hij bekleedt deze functie ad interim en zal de snelgroeiende IV/ICT-organisatie van GGD-Ghor van een passende regiestructuur voorzien.

Als verdere taken heeft Van Leeuwen het verhogen van de beveiliging en het voldoen aan privacy-uitgangspunten van alle applicaties meegekregen. De GGD kreeg kortgeleden te maken met datafraude en een datalekkende interne applicatie.

Daarnaast gaat hij samen met de GGD's en andere belanghebbenden de rol van cio en van chief information security officer (ciso) verder vormgeven, voortvloeiend uit een gezamenlijke visie.

De Tweede Kamer drong er begin deze maand via een aangenomen motie bij het kabinet op aan de cio-post zo snel mogelijk te laten invullen omdat de centrale regie op het ict-beleid bij de Geestelijke Gezondheidsdiensten (GGD'en) ontbreekt.

GGD-Ghor is de koepelorganisatie voor de GGD's (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten) en de Ghor's (Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio).

Stormen

'De groei die de GGD's doormaken op het gebied van de coronabestrijding en de daarbij behorende informatiseringsopgave, is ongekend. Om dat te helpen in goede banen te leiden is naast bittere noodzaak een mooie, maar vooral flinke uitdaging. Gezien de stormen die de GGD-en al hebben doorstaan zie ik deze opdracht met vertrouwen tegemoet', laat de deze week aangestelde cio Van Leeuwen weten.

Van Leeuwen is sinds 2016 verbonden aan I-Interim Rijk en heeft vanuit deze organisatie diverse functies en opdrachten vervult. Zo was hij op interimbasis werkzaam als CIO Rijk en Directeur Informatievoorziening & Organisatie bij de Staten Generaal der Tweede Kamer, tevens fungerend als cio. Eerder heeft hij de digitale openbare bibliotheek vormgegeven als directeur bij de Koninklijke Bibliotheek, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-25T13:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.