Stichting verbindt zorgvernieuwer en investeerder

Dit artikel delen:

Om de digitalisering in de gezondheidszorg te stimuleren, hebben zorgondernemers en investeerders de Dutch Health Leaders Foundation opgericht. Bedrijven krijgen hiermee toegang tot een netwerk van organisaties actief in de zorg. De zorgsector is nogal traditioneel en dus is verenigen en activeren cruciaal, aldus de initiatiefnemers.

De Dutch Health Leaders Foundation is opgericht om de implementatie van nieuwe technologieën in de zorg te versnellen. De stichting fungeert als toegangspoort tot nationale en internationale spelers in de sector. Ze treedt ook op als belangenbehartiger naar besluitvormers en beleidsmakers.

Ruimte voor verbetering

Volgens initiatiefnemers Douwe Jippes en Edith van de Weg blijven impactvolle digitaliseringsinitiatieven in de Nederlandse zorgsector achter bij andere landen. Er zijn weliswaar allerlei initiatieven en concepten, maar er is ruimte voor verbetering. Het zou vooral gaan om de internationalisering en professionalisering.

Het idee achter de stichting is dat Nederlandse en internationale startups in Nederland succesvol starten en vervolgens de wereld veroveren. Creativiteit van ondernemers en investeerders is daarbij van groot belang. De stichting koppelt zorgbedrijven aan kapitaalverstrekkers en deelt gezamenlijke inzichten over de stand van het ecosysteem en de uitdagingen om tot betaalbare digitale zorg te komen.

Diverse zorgbedrijven nemen deel aan de stichting, zoals Luscii, iPractice en Medscaler.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-19T10:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.