Rapid Circle komt met vaccinatie-app voor zorgverlener

Zorginstellingen leggen met tool vaccinatieproces veilig vast

Dit artikel delen:

Microsoft Cloud-specialist Rapid Circle heeft een app gecreëerd waarmee zorginstellingen vaccinaties van hun medewerkers efficiënt en veilig administreren. Zo verloopt het registreren en opslaan van de informatie volgens de geldende privacy-vereisten.

Ook kan de data, indien de medewerker daarmee instemt, AVG-vriendelijk worden gedeeld met het RIVM om deze later toe te voegen aan het vaccinatiepaspoort. De applicatie is in gebruik bij acht zorginstellingen, te weten GGZ Eindhoven, GGZ Friesland, GGZ-instellingen Parnassia en Dimence, Het Limburgse Zuyderland Ziekenhuis, en GGZ-instellingen Arkin, GGZ Centraal en ProPersona.

Rapid Circle stelt de app gratis beschikbaar.

Microsoft Power Apps-platform

Het Limburgse Zuyderland Ziekenhuis kwam begin januari bij Rapid Circle met de vraag op welke manier ze het vaccinatieproces digitaal en volgens privacywetgeving konden inrichten, zonder daarbij af te doen aan de snelheid. Specialisten van Rapid Circle bouwden vervolgens in twee dagen de vaccinatie-app op basis van het Microsoft Power Apps-platform. Zo’n drie weken later sloten ook andere zorginstellingen aan.

De app maakt het eenvoudig om data zoals het burgerservicenummer (bsn), het soort vaccin en de vaccinatiedatum in te voeren. Deze informatie is ook te delen met relevante partijen, maar alleen als de medewerker daar met een handtekening toestemming voor geeft. Zowel de app als de data staan op het bestaande beveiligde Microsoft cloud-platform van de instellingen zelf. 

Bert Hausmans, afdelingshoofd Zorg en ondersteunende applicaties bij het Zuyderland Ziekenhuis, geeft aan dat het vaccinatieproces dankzij de app sneller verloopt, omdat een deel van de administratie is overgenomen door de app. Per vaccinatie moest namelijk veel informatie geregistreerd worden. Het gaat hierbij om data als het bsn, zorgnummer (als data gedeeld mag worden), achternaam, geboortedatum, de vaccinatiedatum, woonplaats, naam van de vaccinatie en de bijbehorende code en of het de eerste of de tweede vaccinatie betreft. Voor de app een feit was, werd al deze info verwerkt op papier of Excel wat foutgevoelig was.

Rapid Circle

Rapid Circle telt zo’n tweehonderd medewerkers en heeft kantoren in Amsterdam, Pune (India) en Melbourne. Het bedrijf nam eind maart branchegenoot Portiva over met vestigingen in Nieuwegein en Den Haag. Een tweede aankoop betrof het in Australië gevestigde Insync Technology.

Klanten van Rapid Circle zijn Shell,  Amsterdam UMC, Gelre Ziekenhuizen, GGZ Arkin en Erasmus Universiteit Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-01T09:21:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.