Dutch Health Week van start gegaan

Zorg & ICT, Zorgtotaal en Support samen in één online evenement

Dit artikel delen:

Evenementenorganisator Jaarbeurs, eigenaar van ict-vakblad Computable, organiseert van 18 tot en met 21 mei 2021 de Dutch Health Week. Tijdens dat online evenement, één van de grootste in zijn soort, delen de zorgbeurzen Zorg & ICT, Zorgtotaal en Support, digitaal het podium. Het thema van de Dutch Health Week is 'Let’s improve health together'.

Magazine

Computable heeft in zijn zorgspecial speciale aandacht voor de Dutch Health Week. Bekijk hier de pdf van dit magazine.

Om de uitdagingen binnen de zorgsector het hoofd te bieden, moeten partijen namelijk verder kijken dan de grenzen van hun eigen organisatie en de handen ineen slaan. Dat vraagt om nieuwe manieren van samenwerken, oplossingen en innovaties, zodat er ook voor toekomstige generaties kwalitatief hoogstaande, toegankelijke en betaalbare zorg geboden kan worden.

Tijdens de Dutch Health Week worden de beurzen Zorg & ICT (ict en innovatie in de zorg), Zorgtotaal (voor zorgprofessionals) en Support (voor mensen met een bewegingsbeperking en hun directe netwerk) samengevoegd tot één online evenement omdat ze door de coronamaatregelen niet fysiek kunnen plaatsvinden. 

Dutch Health Week biedt keynotes, rondetafelsessies, netwerkbijeenkomsten en andere online sessies. Informatie over zorg- en ict-onderwerpen staat centraal. Denk aan optimalisering en digitalisering, leveranciers die tijdens het vierdaagse evenement online het podium pakken en partijen die kennis en innovatieve ict-oplossingen delen.

Programma uitgelicht

Hieronder delen we een aantal sessies, thema’s en onderwerpen die aan bod komen tijdens de Dutch Health Week.

Verantwoord datadelen (keynote)

Eén van de sprekers die we uitlichten is Michiel Kooper, cio van het Prinses Máxima Centrum. Hij verzorgt binnen het thema Veiligheid & Privacy een lezing over digitaal vertrouwen en vertelt over verantwoord gegevensgebruik als voorwaarde voor goede zorg. Hij deelt best practices en succesfactoren voor de uitvoering van verantwoord data delen.

Slimme pleister

Op het online evenement is ook een slimme pleister te zien. De meetwaarden die de pleister registreert, worden in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis automatisch toegevoegd aan het elektronisch patiëntendossier (epd) van de betreffende patiënt. Dat moet de (administratieve) werkdruk voor de verpleegkundigen verlichten. De toepassing is één van de slimme software- en data-oplossingen waarmee het ziekenhuis patiënten, die in een levensbedreigende situatie terecht dreigen te komen, eerder wil kunnen traceren. Daarmee wil het voorkomen dat deze patiënten op de intensive care belanden of, erger nog, onverwacht komen te overlijden.

Ai in de zorg
Ai (artificiële intelligengtie) is overal maar hoe zit het met ai in de zorg? Wat zijn toepassingen binnen bepaalde organisaties of vakgebieden? In dit blok wordt een update gegeven van recente ontwikkelingen en concrete toepassingen. Deelnemers zijn onder meer: Margot Verheijen, cmio, intensivist en voorzitter werkgroep Vitaal bedreigde patiënt- Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Joost Morssinkhof , organisatorisch hoofd Longgeneeskunde  Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Frederieke Jacobs, medeoprichter Smarthealth en Pieter Jeekel kwartiermaker werkgroep Gezondheid en Zorg binnen de NL AI Coalitie.

Duurzame zorg in de praktijk
De zorg kan en moet duurzamer. Maar, hoe verduurzaam je een zorgorganisatie? Laat je inspireren door andere zorgorganisaties en kom erachter hoe jij een bijdrage kunt leveren aan duurzame zorg. Deelnemers aan de sessie zijn: kwartiermaker Duurzame Zorg Cathy van Beek en Gita Gallé, bestuurder (coo/cfo) van Prinses Maxima Centrum.

Zorg op afstand, dichterbij?
Tijdens de coronacrisis hebben patiënten en zorgverleners noodgedwongen in korte tijd veel nieuwe ervaringen opgedaan met zorg op afstand. Waar innovaties de afgelopen jaren moeizaam van de grond kwamen, was er door de coronacrisis vaak geen andere keus. Hoe integreren we zorg op afstand binnen het zorgproces? En hoe optimaliseren we de zorg door de juiste balans tussen zorg op afstand en zorg op locatie? Bevestigde sprekers zijn: Ruud Davids, programmamanager ZorgDichterbij Tergooi, Bas Roukema, kno-arts en medisch manager ZorgDichterbij Tergooi en Pim Ketelaar, programmadirecteur VitaValley.

Regionale samenwerking en gegevensuitwisseling

De (digitale) transformatie in de zorg is echt van start gegaan. Het hoofdlijnenakkoord is vertaald naar digitale ondersteuning van zorgprocessen voor patiënten, zorgverleners, zorgorganisaties én voor ketenzorg. Dit betekent organisatorisch een flinke klus en vraagt een andere manier van samenwerken rond integrale zorg met collega's in de regio. Juiste en snelle informatie-uitwisseling in de regio is hierbij noodzakelijk. Daarin zien we meerdere oplossingen zoals een persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo), portalen, apps en infrastructuren zoals het lsp (landelijk schakelpunt)  en Twiin (uitwisseling van beelden en verslagen) in zorgplatformen. De sessie is met medewerking van M&I/Partners.

Aankondigingen van sessies, onderwerpen en sprekers zijn onder voorbehoud. Kijk voor het meest recente programma op www.dutch-healthweek.nl.

Bekijk het programma en doe mee

Kijk voor het meest recente programma op www.dutch-healthweek.nl.

Toegang tot het online evenement is gratis. Je kunt je hier van te voren te registreren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-18T12:27:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.