Imaging-fabrikant Milabs in Japanse handen

Dit artikel delen:

Het Houtense medtech-bedrijf Milabs (Molecular Imaging Labs) komt in Japanse handen. Rigaku, een vooraanstaande fabrikant van apparatuur voor röntgenanalyse, neemt alle aandelen over.

Milabs, een afsplitsing van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de TU Delft, levert geavanceerde biomedische scanners en apparatuur voor optische beeldvorming.

Directeur en oprichter Frederik Beekman, jarenlang hoogleraar aan de TU Delft, wist een doorbraak te realiseren in de biomedische moleculaire beeldvorming. Hij heeft tal van vindingen op gebied van tomografische beeldreconstructie en instrumentatie op zijn naam staan.

Beekman ontwikkelde de Single Proton Emissie Tomografie (Spect) door. Met zijn systeem wordt een ultrahoge-resolutie beeldvorming gerealiseerd. Milabs wist zijn apparatuur efficiënter en nauwkeuriger te maken dan conventionele apparatuur van concurrenten. Bovendien slaagde het bedrijf uit Houten erin om nucleaire therapieën en meerdere tracers tegelijk in beeld te brengen. Beekman ontwikkelde ook eigen data-acquisitietechnieken. Ook verbeterde hij de collimatie, het accuraat uitlijnen van optische elementen.

Resultaat zijn snellere en betere analyses van ziekteprocessen in organen en tumoren. De systemen worden gebruikt voor biologie, diagnose en therapie. De apparatuur van Milabs kan meerdere medische scans tegelijk uitvoeren. Behalve de eerdergenoemde Spect zijn dat PET (Positron Emissie Tomografie), hoogwaardige röntgen-CT en optische beeldvorming. Door de overname kan Rigaku deze scantechnieken combineren met haar eigen röntgenapparatuur voor dieren.

Milabs wist haar verkopen de afgelopen jaren snel op te voeren. Met de verkooporganisatie van Rigaku achter zich moet dat nog sneller gaan. Ook kan nu gebruik worden gemaakt van Rigaku’s wereldwijde servicenetwerk. Frederik Beekman ziet ook een versnelde innovatie bij zijn beeldvormende techniek. 

Rigaku wil sterk expanderen. Dit jaar stapte de Carlyle Groep in, een van ‘s werelds grootste privé-investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T17:26:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.