St. Antonius kiest Afas voor procesondersteuning

Dit artikel delen:

René Lowik op de ok

Na een traject van een jaar is het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein overgestapt op Afas ERP. Het ziekenhuis gebruikt de bedrijfssoftware ter ondersteuning van allerlei processen, wat zowel de organisatie als de patiënten ten goede komt. Hiervoor neemt het afscheid van het pakket Avanade AX4Health.

Van bestellen tot betalen, van boekhouden tot logistiek, in veel bedrijfsprocessen speelt het nieuwe systeem een belangrijke rol, aldus de organisatie. Zo heeft het ziekenhuis inzicht in de voorraad medische artikelen en de houdbaarheid ervan. Artikelen worden automatisch bijbesteld zodra dit nodig is. Hierdoor is de voorraad van kostbare materialen en middelen te beperken en verspilling te voorkomen.

Koppeling naar epd

"Waar voorheen twee handelingen nodig waren, is er nu maar één"

Het nieuwe enterprise resource planning (erp)-systeem heeft ook een koppeling met het elektronisch patiëntendossier (epd) van het ziekenhuis. René Lowik, assortimentbeheerder, is enthousiast. 'Met een simpele scan van een barcode registeren we een implantaat in het epd en bestelt de nieuwe functionaliteit automatisch een nieuwe. Waar voorheen twee handelingen nodig waren, volstaat nu één ingreep. Dat scheelt ons werk.'

De implementatie van het nieuwe erp-systeem nam een jaar in beslag en vroeg de betrokkenheid van ongeveer 260 mensen. Afgelopen maand zijn alle functionaliteiten in één keer live gegaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-11T12:02:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.