SDB Groep pleegt drie softwareovernames

CPM4Care en Infent (bi voor de zorg) en Kindplanner (kinderopvang)

Dit artikel delen:

Zorgautomatiseerder SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Het betreft CPM4Care en Infent, aanbieders van business intelligence (bi)-oplossingen voor de zorg, en Kindplanner, leverancier van planningssoftware voor de kinderopvang.

De overname van CPM4Care dateert van juli; die van CPM4Care en Kindplanner van deze maand. Met de acquisities breidt de SDB Groep zijn portfolio van softwareoplossingen voor de Nederlandse sector zorg en welzijn uit. Operationeel directeur Vincent van Staalduinen: 'Wij willen de zorgprofessional ontzorgen met innovatieve software, die best-of-breed en best-of-suite is.' 

De productsuite bestaat uit cloudoplossingen voor personeelszaken, planning, salarisadministratie, elektronische cliëntendossiers (ecd's), e-learning en bi. SDB Groep, dat 45 jaar bestaat, gelooft sterk in het belang van data science om de zorgsector te verbeteren. Hiertoe werd in 2019 Reports overgenomen, aanbieder van data-analyse-software. Nu komen daar twee bi-experts bij. Het Woerdense CPM4Care biedt diverse tools om de business performance van zorginstellingen te verbeteren, zoals een zorgdashboard en een budgetplanningtool. Het Nieuwegeinse bedrijf Infent is gespecialiseerd in bi-oplossingen voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en revalidatie, en is sterk in forecasting, kpi-tooling en master data management.

De versterking van het bi-arsenaal leidt tot het ontwikkelen van meer innovatieve oplossingen voor de zorg om uiteindelijk te komen tot datagedreven zorgverlening. Ook maakt de combinatie van Reports, CPM4Care en Infent het mogelijk om zorginstellingen beter te helpen met het verbeteren van rapportages en het inzichtelijk maken van waardevolle zorgdata, verwacht SDB Groep.

Totaalpakket

De derde overname, die van Kindplanner, is complementair. SDB Groep beschikt voor de kinderopvang over software voor salarisadministratie en business intelligence; Kindplanner voegt daar software voor kindplanning en facturatie aan toe, waar al zo'n honderd kinderopvangbedrijven gebruik van maken.

Personeelsinformatieautomatiseerder en salarisverwerker SDB Groep nam in 2016 Ayton over, leverancier van planningssoftware, en ging verder als SDB Ayton. In 2018 verkreeg software-investeerder Main Capital een meerderheidsbelang in het bedrijf. Daarna volgde, tot bovenstaand trio acquisities, vier overnames, gericht op het verkrijgen van een zo breed mogelijk softwaredienstenpakket. Eerste overname voor dit totaalpakket was Cormel (ecd-software), gevolgd door Reports en The Competence Group en CSS Breda (beide e-learningsoftware voor de zorgsector). Het aantal medewerkers groeide van zeventig in 2018 naar 220 nu, na de laatste drie overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-16T17:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.