ViCentra haalt 65 miljoen euro op

Dit artikel delen:

Het Utrechtse medtech-bedrijf ViCentra heeft 65 miljoen euro aangetrokken. Deze serie C-financieringsronde is bedoeld om de commerciële uitrol van de kleinste insulinepomp ter wereld te versnellen.

Van deze Kaleido-patchpomp is een nieuwe versie gemaakt. Deze update valt te combineren met het DBLG1-systeem, een geavanceerde oplossing voor geautomatiseerde insulinetoediening in een closed-loopsysteem van Diabeloop. Samenwerking met dit laatste bedrijf maakt het mogelijk Kaleido te gebruiken samen met de DBLG1-handset en een geavanceerd algoritme. 

Frans Cromme, CEO van ViCentra, wil met het nieuwe kapitaal ook de productie opschalen. Verder wordt een FDA-registratie voorbereid waardoor de insulinepomp ook in Amerika kan worden verkocht. Maar voorlopig blijft ViCentra zich op Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk concentreren.

De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van het Amsterdamse Partners in Equity. Ook de bestaande investeerders LSP, Inkef en Health Innovations doen weer mee. Invest-NL en Kreos Capital hebben eerder geld in ViCentra gestoken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-21T18:05:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.