Total Specific Hosting neemt belang in Korton

Dit artikel delen:

Ict-outsourcer Total Specific Hosting (TSH) neemt met financiële steun van Strikwerda Investments een strategisch belang in zijn branchegenoot Korton Group. Schaalvergroting is het voornaamste motief. Korton denkt nu gemakkelijker zijn ambitieuze groeistrategie binnen de Nederlandse zorg te kunnen realiseren.

Overnames liggen in het verschiet. Volgens Peter Altevogt, die Korton in 1997 oprichtte, zocht het bedrijf al enige tijd naar een strategische partner met voldoende kapitaal om de groei te  versnellen door middel van een buy-and-build strategie. Via strategische overnames wil Korton in de Nederlandse top drie van it-spelers in de zorg komen. 

Volgens Bastiaan Topper, ceo van Korton Group, zien zorginstellingen zijn bedrijf steeds meer als een serieus alternatief voor de grotere zorgspelers in de markt. Hij zegt: ‘Onder de vleugels van een sterke moeder als TSH krijgen we de ‘body’ die nodig is om Korton naar de volgende groeifase te brengen.’

Interessante groeimarkt

Met ruim zeventig medewerkers biedt Korton cloudoplossingen voor haar klanten in de thuis-, gehandicapten- en ouderenzorg. Het bedrijf uit Nieuw-Vennep heeft zich ontwikkeld van een allround it-dienstverlener voor het mkb naar een specialist in de ict-markt voor de zorg en mobiliteit.

TSH (Total Specific Hosting) ziet deze acquisitie als een eerste stap in de ict-outsourcingmarkt binnen de gezondheidszorg. Joris Dierick, (interim) ceo van Total Specific Hosting, spreekt van een interessante groeimarkt voor de komende jaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-20T15:04:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.