Vortex dient Health Cloud Initiative geldinjectie toe

Dit artikel delen:

Het platform Health Cloud Initiative (HCI) wil de administratieve lasten van twintigduizend zorgverleners verlichten. Een kapitaalinjectie van enkele miljoenen euro's van investeerder Vortex legt daarvoor de basis.

Eric de Boer, directeur en eigenaar van de Haarlemmer softwareontwikkelaar WinBase, is initiatiefnemer van het HCI. Hij brengt Incura in, een software-product voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en paramedische zorg. Van Trompbx uit Wageningen komt CRS, epd-software voor ggz-praktijken en instellingen. Van twee kleinere bedrijven zijn bovendien de klanten overgenomen.

Vortex is van plan de nieuwe groep met een buy-and-build-strategie te laten groeien. Meer overnames moeten het HCI voldoende schaal geven. Het initiatief is ontstaan vanuit de visie om door de krachtenbundeling van verschillende labels de innovatieve slagkracht te vergroten. Zorgverleners in de ggz en paramedische zorg zijn zo te ontzorgen.

De Boer begon het Incura-label vanuit persoonlijke drijfveren, omdat hij zag tegen welke problemen zijn vrouw - een logopediste - aanliep. ‘In Nederland wordt gemiddeld een derde van de tijd van zorgverleners besteed aan de administratie, terwijl de druk op de zorg juist toeneemt door continue veranderende wet- en regelgeving.’  

De groep richt zich op middelgrote ggz-instellingen en vrijgevestigde therapeuten (fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek). Momenteel werken er meer dan 7.500 zorgverleners dagelijks met de producten van het HCI. Samen dienen zij meer dan half miljard euro aan declaraties in per jaar.

Het HCI wil de komende jaren als eerste mijlpaal twintigduizend zorgverleners bedienen. De groep heeft met een team van ruim 45 medewerkers het platform gebouwd waar inmiddels meer dan twee miljoen Nederlandse patiënten gebruik van hebben gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-15T11:13:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.