Utrechtse GenDx komt in Parijse handen

Dit artikel delen:

GenDx uit Utrecht, ontwikkelaar van software om de juiste donor voor een stamceltransplantatie op te sporen, wordt overgenomen door Eurobio Scientific (Eurobio) uit Parijs. De Fransen tellen 135 miljoen euro neer voor hun Nederlandse branchegenoot. Ze willen via de overname tot schaalvergroting komen op gebied van transplantatie-diagnostiek.

GenDX komt voort uit het UMC Utrecht. Het hoofdkantoor van GenDX blijft in Utrecht. Ook het kantoor in Chicago van waaruit de Noord-Amerikaanse markt wordt bediend, wordt voortgezet. Ook hoeft nauwelijks te worden gesleuteld aan het verkoop- en distributienetwerk van het bedrijf dat is gespecialiseerd in transplantatie-diagnostiek.

Ceo en medeoprichter Wietse Mulder sleept als grootste aandeelhouder vele tientallen miljoenen euro binnen. Hij blijft GenDX voor minimaal twee jaar leiden. Medeoprichter Erik Rozemuller, gespecialiseerd in bio-informatica, krijgt meer een consultancy-rol ter ondersteuning van het r&d-team. GenDx werd in 2005 opgericht. Vorig jaar bedroeg de omzet zeventien miljoen euro. Medtech-bedrijf Eurobio was in 2021 goed voor een omzet van 185 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-23T10:00:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.