Ict-storing Maastricht UMC+ is verholpen

Maar oorzaak blijft in nevelen gehuld

Dit artikel delen:
Onbereikbaar storing

De ict-storing die Maastricht UMC+ donderdag nagenoeg onbereikbaar maakte, is verholpen. Het academische ziekenhuis hoeft geen afspraken voor de poliklinieken af te zeggen. Ook de patiëntendossiers zijn weer beschikbaar.

Over de oorzaak van wat een technische storing wordt genoemd, hult het ziekenhuis zich nog in stilzwijgen. Het geformeerde crisisbeheer-team is bezig met een onderzoek naar de oorzaak. Het ziekenhuis sluit een hack of een aanval met ransomware uit. Eerder overkwam dat de Universiteit Maastricht. Die betaalde toen losgeld.

Vragen hierover bleven vanochtend onbeantwoord. Het hoofd van de communicatie-afdeling is vandaag niet aanwezig. Hopelijk kan Willem Hagenbeek, ciso van het Maastricht UMC+, komende dinsdag hier meer over kwijt. Dan spreekt hij als ‘security leader’ tijdens een bijeenkomst die Gartner samen met het securitybedrijf Vectra houdt, over het in de lucht houden van ict-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-09T12:22:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.