Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Spielerei

Eén van de sterke punten van het aanstaande Windows XP, dat uitkomt in een huis- en een kantooruitvoering, is de sterk verbeterde ondersteuning voor oude MS-Dos-applicaties. Microsoft demonstreerde dit vorige week op een Windows XP-infodag voor de pers door de Doom-voorloper Wolfenstein 3D te draaien op zijn fonkelnieuwe besturingssysteem. Dit pure Dos-spel, pardon programma, stamt nog uit de tijd dat echte mannen een 386 van meer dan 33 MHz hadden én een stevige geluidskaart ("Ach, mein leben!").

Verder meldt de softwareleverancier trots dat de tweede béta van Windows XP reeds stabieler opereert dan destijds de eerste 'release candidate' (rc1) van voorganger Windows 2000. Ondergetekende kan echter melden dat de moderne applicatie Unreal Tournament - op onverklaarbare wijze verschenen op één van de demonstratie-pc's - in Open GL-modus de machine kei- en keihard heeft laten crashen.
Wél zonder het overbekende blauwe scherm; de desktop kwam simpelweg bevroren in beeld. Toch kon het magische control-alt-delete geen uitkomst bieden. De geschrokken pr-dame moest dan ook een medewerker erbij halen om het pc-wandmeubel te openen zodat de aan/uit-knop van de demonstratiemachine bereikt kon worden.
Ok, de driver van dit spel voor deze grafische modus verkeert nog (steeds) in béta-stadium en het betrof een béta-uitvoering van Windows XP. Bovendien draaide de Open GL-applicatie Quake 3 Arena - eveneens onverklaarbaar geïnstalleerd - wel soepel op dit consumenten- en bedrijfsplatform. De voordelen van de nieuwe Windows-uitvoering voor bedrijfsgebruik mogen duidelijk zijn. Teambuilding, noemen ze dat op managementcursussen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.