Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Stemmingmakerij

Met stijgende verbazing heb ik het artikel van Martin Healey gelezen (Computable, 11 januari). De manier waarop hij een eerste indruk van Windows XP geeft op basis van een videopresentatie is beneden alle peil.

"Mijn eerste reserves ontstonden toen mijn dagblad een gratis cd bijleverde, met daarop een videotour langs het prachtige XP. Na 20 seconden draaien crashte helaas mijn Windows 98, een slechte start!" In de regel zeggen dit soort crashes meer over de kwaliteit van het videoprogramma dan van het onderwerp wat gepresenteerd wordt. Voor mij is dit een duidelijke bevestiging van het feit dat Martin Healey ten aanzien van Microsoft geheel niet objectief is. Ik zou zelfs over stemmingmakerij willen spreken.
Nu heb ik zelf inmiddels ook enige ervaring met Windows XP (het besturingssysteem) en ben wel onder de indruk van de moeite die Microsoft genomen heeft om de gevolgen van een crash te voorkomen. In de regel ben ook ik kritisch ten aanzien van de stabiliteit van Microsoft-producten.
Het is nog niet één keer voorgekomen dat wanneer er een applicatie crashte, ook het besturingssysteem onderuit ging.
Ander voorbeeld. Na een (door mijn schuld) mislukte installatie ontdeed ik de 'registry'
van alle niet verwijderde zaken. Dit deed ik echter dermate rigoureus, dat ik wel een probleem had. Nadat ik het besturingssysteem had opgestart in de 'safe modus' en een 'system restore' had uitgevoerd (standaard functionaliteit van Windows XP Professional), bleek alles weer te werken en was mijn pc weer in orde. Hoezo instabiel?
Ik hoop dat Martin Healey in het vervolg wat objectiever zal zijn. Dat pas beter bij de uitstraling van jullie blad.
 

Hans Arts Consultant

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-01T00:00:00.000Z Hans Arts
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.