Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wat betekenen economische crisis en recessie voor mij?

Dit artikel delen:

Computable Expert

Gert-Jo van der Heijden
Contract Delivery Manager , Simac IT NL. Expert van Computable voor de topics Management, Outsourcing en Loopbaan.

Oktober, de bladeren vallen van de bomen en er zijn veel congressen over it-management. Maar op de werkvloer wordt vooral gesproken over de gevolgen voor ons bedrijf van de financiële crisis waarin de wereld zich momenteel bevindt.

Oktober is ook de maand van de begrotingen van 2009. En de meeste it-managers hebben deze al in grote lijnen uitgezet. Vele bedrijven hebben (applicatie) consolidatie, implementatie of verdere professionalisering van de erp-systemen, virtualisatie en/of outsourcing op de planning voor de komende jaren.

Maar gaan deze plannen door of gaan ze de ijskast in?

Door de crisis worden we genoodzaakt te snijden in het budget en geplande investeringen zullen worden uitgesteld. Er moeten dus keuze worden gemaakt tussen innovatie of optimalisatie van hetgeen wat operationeel is.

Welke keuze is wijsheid?

Een groot aantal collega's zal zeggen dat  er geïnvesteerd moet worden in innovatie in ict. Deze moet direct een bijdrage leveren voor de business, in het behalen van concurrentievoordeel. Ik ben het hier niet mee eens.

Mijn keuze in deze financieel zware tijden is "Operational Excellence". In mijn ogen is het verder professionaliseren van de dienstverlening op dit moment veel belangrijker dan investeren in innovatie. Om te overleven moet je immers de kwaliteit leveren die de klant verwacht en liever zelfs meer dan dat. Om klanten te houden moeten ze zo tevreden zijn dat ze gebruik blijven maken van je diensten.

Ik pleit dus voor investeringen in Tooling (die een bijdrage levert aan Operations Management) en het behalen van het bijvoorbeeld een ISO certificaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-20T10:18:00.000Z Gert-Jo van der Heijden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.