Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Ik ben een hotfix back-patcher

Dit artikel delen:

Computable Expert

Mark Smalley
Consultant/adviseur. Expert van Computable voor de topics Beheer en ICT-branche.

Elk vak heeft zijn eigen jargon, dat is nu eenmaal zo. Wij automatiseerders en informatiseerders hebben er een handje van om DLA's te gebruiken, de bekende drieletterige afkortingen. Maar ook onze functienamen zijn vaak bijzonder. Neem nou de hotfix back-patcher.

Over de jaren heen heb ik samen met een collega zo'n 1200 applicatiebeheerders in ASL opgeleid. Dat brengt met zich mee dat je met alle soorten namen voor afdelingen, taakgebieden, functies, enz. wordt geconfronteerd. Een van de deelnemers van onze 99ste cursus noemde een hele bijzondere functie. Een hotfix back-patcher. Wat zei je? Een hot-fix-back-pat-cher. En wat is dat dan? Nou, stel dat mensen bezig zijn met het realiseren van een nieuwe release voor een applicatie en dat parallel daaraan iemand anders een reparatie (hotfix) uitvoert op de productieversie van een van de programma's die in onderhoud zijn. En dat die persoon vergeet dat aan het release-team door te geven, waardoor na invoering van de nieuwe release de oude fout zich weer voordoet. Dan moet je de hotfix alsnog inbouwen (back-patch).

Ken je ook nog bijzondere vaktermen? Laat het me weten!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-21T07:14:00.000Z Mark Smalley
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.