Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Windows 7 adoptie

Dit artikel delen:

Computable Expert

Steef-Jan Wiggers
Systeem/netwerkarchitect. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing en Infrastructuur.

Als gebruiker ben ik niet al te enthousiast over Vista en daar sta ik niet alleen in. Wereldwijd blijkt voor Vista geen massale adoptie zoals voorheen wel voor bijvoorbeeld Windows XP, een besturingssysteem wat menigeen op zijn desktop heeft draaien thuis of op zijn werk. Nu komt Microsoft deze maand met haar nieuwste besturingssysteem Windows 7. Ik heb vorig jaar november tijdens de Professional Developer Conference (PDC) een eerste indruk gekregen. Een hele boel nieuwe functionaliteit en verbeteringen zijn doorgevoerd, zoals multi-touch of de flexibiliteit voor de gebuiker ten aanzien van het aanpassen naar wens van het bureaublad en nog veel meer wat destijds gedemonstreerd werd.

Dit jaar kon enkele maanden geleden in mei de zogenaamde ´Release Candidate´ (RC) worden gedownload, die door een gebruiker tot juni 2010 kan worden uitgetest en gebruikt. Op een oude laptop thuis heb ik deze versie geïnstalleerd en met plezier kunnen uitproberen. Waar Vista niet op deze laptop kon worden geïnstalleerd ging installatie van Windows 7 erg eenvoudig en snel. Het geheugen gebruik en processor belasting lag behoorlijk laag en het besturingssysteem draaide vlekkeloos op deze verouderde laptop met slechts een enkele processor en 2 Gb intern geheugen. Inmiddels is deze RC van Windows 7 niet meer beschikbaar nu het officiële Windows 7 besturingssysteem is uitgebracht.

De officiële Windows 7 heb ik gebruikt om mijn enkele maanden oude dekstop met Vista Home Edition te upgraden naar Windows 7 Home Edition. Het proces duurde enkele uren, dus geduld zul je mogelijk moeten opbrengen om van Vista verlost te kunnen gaan worden. Ik kan zeggen dat het mij het wachten waard is geweest. Alle applicaties van iTunes tot Windows Office 2007 werken zonder problemen. Ook nu merkte ik wederom, dat het geheugen gebruik en procesbelasting een stuk lager ligt dan voorheen met Vista. Mijn desktop is niet al te kinderachtig met 64 bit ondersteuning, Quad-core processor en 8 Gb interne geheugen, doch gaf Vista mij niet het plezier wat Windows 7 mij nu wel geeft. Tijdens de PDC was ik nog niet echt bevangen door Windows 7, want dan kijk je toch als toeschouwer en mis je de ervaring. Deze heb ik inmiddels met de RC opgedaan en ervaar ik vanaf nu ook op mijn desktop thuis.

Ik ben van mening dat menig Vista gebruiker zoals ik zich prettiger gaat voelen bij Windows 7 en de adoptie van dit besturingssysteem Vista zal overtreffen en XP zal benaderen. Vista zal snel worden vergeten en het zelfde lot ondergaan als Windows Millennium wat ook geen daverend succes is. Windows 7 zal bij menig gebruiker weer een tevreden gevoel gaan geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Door dit soort berichten wordt ik nou overtuigd he:D!

Zit alleen te wachten totdat er in NL ook een actie komt zoals in UK/VS voor studenten, dan kan ik hem voor een normale prijs kopen. Kost een ****vermogen nu.

Ik heb nu dualcore met 4 gig, hoop dat mijn cod4 nu ook ietsje beter gaat draaien op W7, maar 'moet' dus nog ff wachten voordat ik hem aanschaf.

Geheel off-topic...

@studentje, zeker als student nooit gehoord van surfspot.nl?

Ik heb de upgrade ook geinstalleerd en het is inderdaad een openbaring. Studenten hoeven niet te wachten op een actie. Al student kun je bij Slim.nl of Surfspot de versies tegen sterk gereduceerde prijs kopen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-22T10:25:00.000Z Steef-Jan Wiggers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.