Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Windows 7: Wie kan er nu nog migreren?

Wanneer was de laatste keer dat de werkplekken in jouw organisatie gemigreerd zijn naar een nieuw besturingssysteem? Waarschijnlijk is dat al heel wat jaren geleden.

Dat we in meerderheid op Windows XP zijn blijven draaien en Vista niet zagen zitten is de afgelopen  paar jaar wel duidelijk geworden; in Nederland heeft Vista niet meer dan 14 procent markaandeel bereikt. Dit betekent dat organisaties in Nederland en ook hun ict-leveranciers het migreren van de werkplek naar een nieuw besturingssysteem misschien wel een beetje verleerd zijn.

Laten we de gebruikerskant van de organisatie vooral niet vergeten, want die hebben ook al jaren geen nieuwe werkplek meer hoeven testen, accepteren en aanleren. Kunnen we dus nog wel migreren? Niet alleen de techniek maar zeker ook de aanpak en de gebruikersorganisatie worden de uitdaging!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De impact van een migratie zal ook grotendeels afhangen van de gereedheid van de infrastructuur. Als die ook al 10 jaar stil staat is er werk aan de winkel. En vaak zal dat ook het geval zijn, met als gevolg dat je de portemonee mag trekken. Want er is natuurlijk niemand die daar geld voor reserveert. Hoe je het ook went of keert, migreren zal altijd pijn doen, zolang er geen stappen worden genomen om een infrastructuur up-to-date te houden met de technieken van vandaag.

Je hebt nog tot 2014, zolang wordt XP ondersteund, en daarna zal het ook nog wel werken.

Dus 5 jaar tijd om projektleiding te oefenen, veel succes!

Een probleem is pas een probleem als het een probleem is. i.p.v. te migreren naar w7 kan een organisatie ook een andere keuze maken. Bijvoorbeeld door volledige webbased te gaan werken. In ieder geval dient een organisatie eerst een eerlijkebusinesscase op te stellen.

Daarrrrr is die weerrrr! De businesscase.
Ik weet niet wat er gebeurd is in de IT, maar ik hoor zeker tien keer per week het woord businesscase. Alsof dat alles oplost?

Definitie Businesscase:
Het document dat men als 1e mist, zodra het ICT project weer eens de soep in is gelopen en men zich afvraagt waarom men ooit met dat project is begonnen.

:-)

@Henk

Wat lost dan W7 op ?
Hoeveel kost dat ?
Wat levert het op ?
Wat zijn de niet te berekenen voordelen ?
Hoe belangrijk zijn die ?

Daar is je businesscase!

business-case is dat niet zo'n koffertje net als een beauty-case?

Het is te kort door de bocht als men zegt, er is geen reden voor overstap naar Windows 7. Die zijn er wel, IPv6 is er een van en ik verwacht zelf veel van Direct Acces.

@XMLFREAK
tenslotte werkt alles al op IP6, en binnen afzienbare tijd moet iedereen over zijn naar dit protocol.
En Win8 zou ik niet afwachten want dan mis je de boot.
Tenslotte is IP6 al een dermate verbetering dat er op de werkvloer overgestapt moet worden naar Win7!!

Heb jij die beruchte businesscase geschreven?

Ook Win7 zal weer overgeslagen worden, tot XP niet meer ondersteund gaat worden.
En dan nog zullen bedrijven dit zo lang mogelijk uitstellen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T08:19:00.000Z Ron Moerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.