Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Windows 7, wat Vista had moeten zijn

Dit artikel delen:

Computable Expert

Alex van Hout
Principal IT architect, Andarr. Expert van Computable voor de topics Infrastructuur, Beheer en Maatschappij.

Met de komst van Windows 7 heeft Microsoft zijn huiswerk duidelijk beter gedaan dan toen hij Vista introduceerde. In Vista zouden er legio verbeteringen zijn, in zowel de presentatie, de interne werking en op het gebied van veiligheid. De werkelijkheid bleek echter veel minder rooskleurig.

Bij de nieuwste Microsoft Windows-telg is de belofte wel nagekomen. De performance is goed, driver-ondersteuning is aanwezig en software kan nu worden geïnstalleerd nadat één keer is aangegeven dat je als gebruiker deze software vertrouwt. Het ziet er weer net iets gelikter uit dan Vista en ook over de functionaliteit van de grafische interface is nog een keer extra nagedacht.

Opvallend is dat de hardware-eisen nagenoeg gelijk gebleven zijn, er is nu alleen zestien gigabyte diskruimte nodig in plaats van de vijftien voor Vista. Wat er exact binnenin is veranderd is natuurlijk niet zichtbaar, maar het onderbuikgevoel is dat dit intern Vista is, met het laatste servicepack.

Een hele nieuwe verbetering is de XP-virtualisatie, door Microsoft genoemd 'Windows XP mode'. Deze maakt het mogelijk om oude XP-applicaties te draaien die anders niet meer bruikbaar waren. Een doorsnee gebruiker zal (zo is de belofte) niet eens merken dat er ‘iets' extra's gebeurt om zijn applicaties te draaien. Waarschijnlijk om problemen met Neelie Kroes te vermijden moet dit achteraf geïnstalleerd worden.

Al met al heeft Microsoft met Windows 7 eindelijk de waardige opvolger van Windows XP.

Ps. Ik wil alleen mijn Classic-startmenu terug!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gelukkig zijn er intussen voldoende alternatieven waar je je niet blauw voor hoeft te betalen, is de groei van Firefox Explosief, Is Google Chrome een perfecte optie, Is Open Office gratis en veel beter dan Word, Is Linux beter, sneller en gezonder voor je computer en je eigen zenuwen en zo blijkt Windows met alle toeters en bellen helemaal niet meer zo nodig of wenselijk te zijn. Het is achterhaald.

De winst van Microsoft is dan ook flink aan het kelderen en dat mag ook wel na de gemeenschap jaren veel te veel te hebben laten betalen voor tal van diensten en de consument en het bedrijfsleven zwaar be?nvloed en gestuurd te hebben in een dure richting.

Informeer mensen eens over de tal van uitstekende gratis diensten en laat Microsoft maar vallen. Te zwaar, te laat etc.
Wat er allemaal gratis is?
http://sites.google.com/site/informationpagessyntaxnba/gratis-diverse-software-handig

Ook het juridisch achtervolgen van mensen met een kopie kan ik niet echt waarderen van Microsoft.

15GB of 16GB... Beiden is 't belachelijk. Ik wou dat men eens wat meer in assembler deed: vele malen sneller en vele malen compacter. Zelfde functionaliteiten, veel sneller, en dan in 1GB ofzoiets. Dan is 't ook snel genoeg om gewoon vanaf je stickje te werken.

Windows 7 is helaas niet geworden wat Vista al had moeten zijn en dus weer geen waardige opvolger voor XP.
Het mist nog steeds de specifieke Longhorn functionaliteit. Het lijkt op Vista Sp3, maar dan zonder de bijbehorende stabiliteit en de optie van het klassieke menusysteem. Seven wil nog wel eens een probleem ontdekken dat niet bestaat. Laat je Seven het automatisch herstellen, dan is de kans groot dat Seven de eigen installatie verknoeid. Kan je weer opnieuw beginnen. Inderdaad weer zestien gigabyte diskruimte vullen en je hebt nog niet eens office erbij, dat kost bij MS 2007 Prof nog eens 2 GB.

De introductie van Seven lijkt me te veel op Windows 98SE truc, dat was een service pak voor Windows 98 verkopen als een geheel nieuw product (en in Nederland is Seven extra duur).

Met CSMenu kun je het klassieke start-menu weer terug krijgen in Windows 7: http://www.csmenu.com

Leuke tip. CSMenu maakt een extra (klassiek) start-menu aan. Helaas, Seven is er niet dol op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-29T09:50:00.000Z Alex van Hout
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.