Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Ontdek itSMF opieuw

Dit artikel delen:

Computable Expert

Aad Brinkman
Business consultant. Expert van Computable voor het topic Beheer.

Enkele weken geleden heeft er een Algemene Ledenvergadering van itSMF plaats gevonden. Deze ALV stond vooral in het teken van de bevindingen van de 1-december commissie. Deze commissie werd na de vorige ALV in het leven geroepen om de kritiek, geuit door een aantal leden, te onderzoeken. In november van het vorig jaar schreef ik hier ook twee opinie artikelen over.

De ALV heeft laten zien dat het itSMF een nieuwe koers wil gaan varen en op delen deze koers al goed te pakken heeft. Met twee nieuwe bestuursleden (Jenny Griep en Arno van den Arend) komt er een frisse wind in de vereniging. Duidelijk is aangegeven dat de vereniging de leden wil gaan opzoeken en open en transparant wil communiceren. Stuk voor stuk prima ontwikkelingen. Dit kan het bestuur natuurlijk niet alleen.

In mijn vorige artikel gaf ik al aan dat itSMF een vereniging is door en voor leden. Zonder actieve leden zal er geen content aangeleverd gaan worden die middels het itSMF in welke vorm dan ook gedeeld kan worden met andere leden. Zonder leden kunnen er geen evenementen georganiseerd worden die bezocht kunnen gaan worden door andere leden. Zonder leden heeft het itSMF geen inkomsten om deze content te verzamelen en optimaal aan te bieden en kunnen er geen investeringen gedaan worden om de itSMF leden optimaal te ondersteunen.

De kritiek die geleverd is was niet mals. De aanbevelingen die zijn gedaan door de 1-december commissie zijn helder. Belangrijker is dat alle aanbevelingen (deels voorkomend uit de kritiek) allemaal door het nieuwe bestuur aangenomen zijn en ten uitvoer zullen worden gebracht. Ik heb als lid er het volste vertrouwen in dat dat allemaal gaat gebeuren. Gun het bestuur de tijd om deze adviezen op te pakken, uit te werken en vooral toe te passen. Zij zijn daar direct na de ALV vol goede moed aan begonnen.

De volgende stap is aan u de leden, de leden die willen opzeggen, die opgezegd hebben en ook bedrijven die overwegen lid te worden. Dit is de kans om een sterk chapter van itSMF in Nederland neer te zetten. Deel uw 'best practices' met itSMF en daarmee met collegae bij andere bedrijven die op zoek zijn een 'best practice'. Deel uw ervaringen met andere leden. Bezoek eens als lid een itSMF Cafe of nog beter organiseer, samen met itSMF, een itSMF Café en gebruik deze unieke kans om collegae te leren kennen en kennis op te doen. Op uw kennis en ervaringen zitten wij te wachten. Dus wordt lid en deel uw kennis. U kunt zeker van andere hun kennis terug verwachten.

Ontdek itSMF opnieuw en u kunt zomaar verrast worden......

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-26T08:49:00.000Z Aad Brinkman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.