Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Functioneel beheer is ongrijpbaar vakgebied

Dit artikel delen:

Computable Expert

M. Buurman
Directeur/ceo/country manager. Expert van Computable voor het topic Beheer.

Ik zie in de dagelijkse praktijk veel vacatures voor functioneel beheerders voorbij komen. Sommige zijn aardig helder & duidelijk, anderen totaal niet. Het lijkt er zelfs op dat sommige vacatures zijn opgesteld door mensen die totaal geen kaas gegeten hebben van dit vakgebied. Vandaar hier een cursus 'Functioneel beheer vacatures voor dummies'. Ik vind het namelijk belangrijk om functioneel beheerders echt op de juiste plek te laten landen.

Tip 1: Vacaturetitel
Een van de belangrijkste onderdelen van een vacature is de vacaturetitel. Er zijn in de loop van de tijd veel varianten verschenen. Een bloemlezing uit recente vacatures die uit meer dan 80 procent functioneel beheer activiteiten bestaan (waarbij BiSL als referentie is gebruikt): Functioneel Applicatiebeheerder, Assistent IT Service Management, Senior applicatiebeheerder SAP, informatieanalist, Informatiemanager en Business Information Manager. Feit is dat een functioneel beheerder primair vanuit het proces denkt, en niet vanuit een systeem of applicatie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat men met titels als Functioneel Beheerder Financieel of Informatiemanager Marketing meer goed passende cv’s zal ontvangen.

Tip 2: Applicatiekennis
In negen van de tien vacatures voor functioneel beheerders zie ik nog steeds specifieke applicatiekennis als harde eis worden gesteld. Dit is echt jammer! Hiermee worden goede kandidaten ten onrechte bij de selectie aan de kant geschoven. Als functioneel beheerder heb je namelijk voornamelijk kennis van één of meer bedrijfsprocessen. Een functioneel beheerder met bijvoorbeeld financiële proceskennis kan prima uit de voeten zonder specifieke applicatiekennis van Exact, AccountView, Unit4, Coda of Afas. Deze applicaties zijn per slot van rekening allemaal gebouwd op basis van de processen die ze moeten ondersteunen. Ze bevatten allemaal functionaliteiten als het grootboek, afletteren, facturatie, kruisposten en rapportages. Dat bij de ene applicatie de knop rechts staat in plaats van links, is absoluut geen belemmering voor de functioneel beheerder om zijn werk te kunnen doen. Uiteraard kan specifieke applicatiekennis wel heel duidelijk als een pré worden ingeschaald.

Tip 3: Opleiding
Ook het opleidingsniveau wordt vaak gezet op minimaal hbo of zelfs wo. Ik snap de gedachte hierachter wel, maar veel echt goede functioneel beheerders hebben zich met name in de praktijk bewezen en op die manier zichzelf een ruim hbo-niveau eigen gemaakt. Ze hebben dus niet altijd een hbo- of wo-papiertje maar zijn wel erg goed in hun vak. Het zou zonde zijn als deze goede kandidaten niet worden meegenomen in de selectie. Ik heb zelf ervaren dat een functioneel beheerder zonder hbo-papiertje, terwijl dat door de opdrachtgever wel geëist werd, uiteindelijk na onze bemiddeling toch is aangenomen en op dit moment meer dan prima functioneert.

Tip 4: Certificaten
BiSL, ITIL, Prince II, TMAP en ASL worden regelmatig genoemd als noodzakelijke certificaten. Ik kan me voorstellen dat een organisatie de eis stelt, daarentegen is een harde eis van één of meer behaalde certificaten een gemiste kans. Er zijn voldoende kandidaten beschikbaar die het certificaat nooit hebben gehaald maar wel stevige ervaring hebben met de onderliggende kennis en de praktische toepassing ervan. Dus een harde eis op certificaten? Kan, maar weet dat je hiermee goede kandidaten uitsluit.

Tip 5: Softskills 
Ik zie weinig tot geen vacatures waar wordt gerept over de softskills die de betreffende functioneel beheerder zou moeten hebben. De softskill-organisatiesensitiviteit bijvoorbeeld kom ik in slechts 1 procent van de gevallen tegen. Terwijl dit in mijn ogen één van de belangrijkste eigenschappen is van een functioneel beheerder. Een functioneel beheerder moet zich als persoon namelijk zo goed mogelijk in de organisatie kunnen bewegen. Dit is belangrijk omdat men met zowel it'ers als eindgebruikers en managers zal moeten schakelen. In deze gesprekken dient de functioneel beheerder altijd zijn voelsprieten te gebruiken om de diverse meningen, ideeën, doelstellingen, conflicten en verborgen agenda’s te signaleren en op de juiste manier hierop te reageren en acteren. Aanvullende softskills die ook belangrijk zijn voor een functioneel beheerder en vaak worden vergeten zijn empatisch vermogen (inlevingsvermogen), flexibel kunnen reageren en een rechte rug hebben ('nee' durven zeggen).

Al met al valt er  veel te verbeteren aan de gemiddelde vacatureteksten voor functioneel beheerders. Ik hoop dan ook dat op basis van deze tips wel de juiste functioneel beheerders gevonden worden. Succes!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dus een eis om minimaal een HBO opleiding te hebben, kost je goede kandidaten. Eisen om vakkennis aan te toneen door middel van een certificering kost je goede kandidaten. Eisen om kennis te hebben van de achterliggende, gebruikte techniek kost je goede kandidaten.

Kortom, een goede functuioneel beheerder heeft een MBO opleiding, geen vak gerelateerde certificeringen en geen kennis van de achterliggende techniek. Het draait om empatisch vermogen en communicatie skills. Lekker babbelen in de organisatie zonder IT kennis, die functie kende we nog niet. De kwaliteit van de ICT organisatie zal vast met sprongen omhoog gaan.

Die opleidings- en certificateneisen zijn juist om functioneel beheer grijpbaarder te maken. Belangrijk om referentiekader te hebben, juist omdat iedereen zijn eigen interpretatie heeft, zoals je zelf ook aangeeft.
Bovendien zijn die certifcaten zo simpel te behalen. Heb ze allemaal op TMAP na. Dan moet je nl echt wat kunnen ;-)
Rest kostte me 3 weken zelfstandig studeren per foundation examen, EXIN boekje lezen.. Maar dat is inderdaad teveel gevraagd voor veel empatisch communicatie babbelaars.

@mauwerd. En hoe waardevol denk je dat die certificaten, die in je in drie weken tijd hebt behaald, nu werkelijk zijn in verhouding met 10-20 jaar praktijkervaring? Helemaal niets. Helaas wordt de mythe van de certificering krampachtig in stand gehouden.
Wie serieus met zijn vak bezig is houdt zich (vrijwel dagelijks) op de hoogte van ontwikkelingen, nieuwe inzichten en best practices en past deze, indien zinvol, toe in zijn eigen praktijk.
Wie dat niet doet gaat het ook niet redden met een serie certificaten of zelfs HBO diploma’s. Wat dat betreft heeft Willem het volgens mij ook nog niet begrepen.

@ Martijn Buurman: Goed stuk, heldere benadering, eerlijk verhaal, no nonsense en gericht op de praktijk. Zouden meer mensen moeten doen, en dan vooral degenen die werven en selecteren.

Martijn, ik ben het helemaal met je analyse eens. Aleen ben ik van mening dat het 'probleem' dieper zit. In de meeste gevallen wordt in die vacatures helemaal geen functioneel beheerder gezocht maar een applicatiebeheerder. Dat de term 'functioneel' wordt gebruikt, komt omdat veel werkgevers wel de klok hebben horen luiden, maar geen benul van de klepel hebben. Applicatiebeheer is duidelijk: iemand beheert een applicatie. Functioneel beheer is inderdaad ongrijpbaat: wat doen die precies, waar in de organisatie horen die thuis etc? Ik ben dan ook bang dat het ware probleem schuilt in het onvermogen (nog altijd) van het vakgebied Functioneel Beheer om zich als onderscheidend te positioneren en haar toegevoegde waarde duidelijk te maken.

Ik herken hetgeen wat in het artikel staat helemaal. De opleiding en certificering eisen ook, maar dat is meer een algemeen probleem. Vaak wordt er gewerkt met tussenpersonen en HR afdelingen die zelf het vakgebied niet kennen/begrijpen. Voor hun is een papiertje het enige houvast.
Wat ik wel mis in het stuk is dat functioneel beheer een echte business rol is. Die hoort naar mijn mening ook absoluut niet thuis op een IT afdeling!

@hk

Natuurlijk heb ik het niet begrepen. Ik heb tenslotte Informatica gestudeerd, ben ingenieur en pas 20 jaar werkzaam in de ICT, waarvan de laatste 7 jaren als functioneel beheerder. Het zegt natuurlijk helemaal niets dat ik ASL/2, BISL, TMAP, Prince II etcetera gecertificeerd ben. Het is toch logisch dat een MBO-er zonder titel en certificaten veel beter in staat is mijn werk te doen, zijn empatisch vermogen is vast een stuk beter.

Als je naar een ziekenhuis gaat, vraag je toch ook niet om een afgestudeerd arts. Iemand die al jaren in een ziekenhuis heeft rondgelopen met een groot empatisch vermogen kan toch ook de diagnose wel stellen, die luistert vast veel beter naar de patient, daarvoor hoef je toch niet gestudeerd te hebben?

Overigens, als je je vakgebied bijgehouden had, dan was het een kleine moeite om gewoon eventjes examen te doen. Kost je een middagje en dan hoeven we niet te discusseren of een examen wel of niet iets toevoegd.

@hk, ik benader het andersom : wat is 10-20 jaar praktijkervaring waard als je nog te lam bent om een foundation level examen te behalen in je eigen vakgebied ? Professionals pakken dat papiertje ff mee, al was het maar om de discussie over de waarde ervan uit de weg te gaan.

Wat is een artikel FB voor dummies waard ? Een a4-tje lezen en dan de juiste FB vacature samenstellen ? Je selecteert kennelijk niet op generieke kennis, want diploma's en certificaten zijn niet nodig. Ook niet op eigen kennis, anders bracht dit artikel niets nieuws.

Natuurlijk heeft de schrijver wel degelijk een punt. Maar zoals Daxe al meldt, als HRM gebruik je de certificering en opleiding als houvast. Dat kun je het grijpen :-) zegmaar. Een professional weet dat en houdt er rekening mee. Zoals die ook geinteresseerd is in zijn vakgebied buiten zijn huidige jobrole, waar men overal een eigen versie van FB hanteert. Vaak zonder dat men dat weet, want tja nationale/internationale certificaten in het vakgebied vindt men waardeloos ..


Er is geen goede ICT medewerker te vinden als we krampachtig aan certificering etc. vasthouden. Wel zou er gevraagd kunnen worden om deze certificering z.s.m te verwerven via studie door het bedrijf dat op zoek is. Voor wat hoort wat, zo laten we ook zien dat de liefde niet van 1 kant komt. Natuurlijk gaan de kosten voor de baat uit,ik ben persoonlijk bezig met HBO-ICT op eigen kosten, maar de certificering die blijkens voorgaande commentaar niet veel voorstelt kan ook gehaald worden tijdens de training on the job.

@Willem. Wanneer heb je meer geleerd in de ICT, Willem, tijdens je studie of in die 20 jaar praktijk? En wat zou jouw diploma na 20 jaar waard zijn als je 20 jaar wat anders had gedaan? En als ze 7 jaar geleden tegen je hadden gezegd: “sorry, Willem, je hebt een informatica opleiding, je bent ingenieur maar geen functioneel beheerder..”?
Ik snap je verdediging, en zoals mauwerd zegt kun je ook andersom redeneren. Vraag is of je de discussie wel moet willen voeren.
Verder vind ik dat je niet te denigrerend over MBO’ers zonder certificering moet spreken, zeker niet als ze evenveel ervaring hebben als jij. Komt op mij over dat je weinig empathisch vermogen hebt. Maar om aan te kunnen tonen dat je dat toch hebt, kun je er wellicht nog ergens een certificaatje voor halen…

@hk

Iemand die ingenieur is of iemand die een MBO niveau heeft, het verschil is best groot. Laten we gewoon eerlijk ijn, als je jong bent en goed kan leren, dan ga je naar het VWO en ga je studeren. Van iemand die naar de MAVO en het MBO gaat, is de kans vrij groot dat degene intellectueel minder is. Dat is niet om lullig te doen, maar gewoon de realiteit. Als degene dan ook nogeens geen enkel certificaat heeft gehaald, dan heb ik zeer grote twijfels of hij wel het niveau aan kan. En ik zeg het niet om deginererend te doen, het is wat de schrijver van het artikel stelt, lager dan HBO en geen certificaten, geen technische kennis en certificeringen, dat alles vind de schrijver minder relevant.

En voor de goede orde, bij een afgeronde studie en certificering is het en en. Dan heb je iemand met in ieder geval het juiste intellect, de juiste vooropleiding, de juiste actuele, theoretische kennis (certificeringen) en ook nog eens twintig jaar ervaring.

Op de website van de BSIL ASL foundation staat een mooie beschrijving van een functioneel beheerder. http://aslbislfoundation.org/nl/asl/best-practices/doc_download/197-bp001-rolbeschrijving-functioneel-beheerder

Als Martijn dit nu eens tot zich zou nemen en het artikel herschrijven, dan kom je een stuk verder dan discussies over opleiding en certificaten.

De rol beschrijft de verschillende taakgebieden:
- gebruiksbeheer
- wijzigingenbeheer
- functionaliteitenbeheer
- behoeftemanagement

BSIL, ASL en ITIL zijn werkprocessen binnen ICT dus die kennis e/o certificaten heb je sowieso nodig. Prince en Tmap heb je nodig voor projectmatig werken en kwaliteit management.

Dat functioneel beheer gekoppeld wordt aan applicaties of applicatie groepen lijkt mij logisch, je gaat immers niet iemand aanstellen die vanuit behoeftemanagement nieuwe functionaliteit bedenkt en dan vervolgens overgaat tot advisering van nieuwe pakketten. Het bestaande pakket is meestal het kader waarbinnen wordt gefunctioneerd.

Verder moeten de reageerders vaststellen dat Martijn een werving- en selectiebureau heeft en dus voor eigen parochie predikt.

ik lees een artikel over de veronderstelde ongrijpbaarheid van van een (sub)vakgebied, Functioneel Beheer. Misschien is het erg ingewikkeld, al merkte ik daar zelf nooit wat van.
Dan volgen 5 tips waarvan er 3 gaan over betrekkelijkheid inzien van applicatiekennis, opleiding en vakcertificaten. Het wordt afgesloten met de hoop dat op basis van deze tips wellicht wel de juiste functioneel beheerders gevonden worden..

Nou, tammetoon, stop maar met je HBO-ICT studie op eigen kosten. Das maar voor losers die niet na 10 jaar in bedrijf rondhangen, zich HBO niveau eigen hebben gemaakt. En directeur FucntioneelBeheerder.com heeft zelf meegemaakt dat iemand zonder HBO diploma na bemiddeling toch succesvol functioneerde.
Dit artikel geeft perfect aan hoe het selectieproces plaats vindt. Doe er je voordeel mee.

@Willem: ik ben 27 jaar in de ICT werkzaam. Heb slechts een MBO opleiding gevolgd. Ben echter wel in het bezit van een gezond stel hersens met bijbehorend hoog IQ. Mijn eerste werkgever wilde niet met HBO- of WO- ers werken. "Lastige mensen, die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben". Jou opmerkingen hebben wat mij betreft wederom zijn gelijk aangetoond.
Het enige wat jouw opleiding aantoont is dat je een bepaald denk- en werk niveau aankunt. Bij iemand met een mindere opleiding is dit altijd afwachten.
Een rol als functioneel beheerder kan iedereen, met een gezond stel hersenen en de bereidheid om ontbrekende competenties eigen te maken, uitvoeren. Een HBO of WO opleiding is leuk, maar niet echt noodzakelijk.

Martijn, ik heb de neiging om te zeggen dat het een aardig artikel is.
Ware het niet dat wat je schrijft eigenlijk allemaal lang en breed bekend is.
Ik ben dan ook wel enigzinds verbaast over bovenstaande reacties.

Ik geef toe dat ik maar weinig mensen ken die zelfstandig hun kennis op een fatsoenlijk niveau hebben weten te krijgen maar ze zijn er wel.

Zelf heb ik een elektronica achtergrond, in mijn studie tijd bestond er niet eens een ICT opleiding. vreemd als dat een reden is om gediskwalificeerd te worden, of maakt een titel ongeacht waarin dat weer goed ?

Daarbij ik ben in het algemeen niet erg onder de indruk van hetgeen wat er tegenwoordig van het HBO vandaan komt. Ook daar te veel mensen voor de klas die zelf nooit enige diepgaande ervaring hebben opgebouwd.

Nee hoor, prima verhaal Martijn,
wederom mijn vraag wat gaan we er aan doen ?

@michel

Natuurlijk kan iedereen die intelligent is en, zoals jij zegt, "en de bereidheid om ontbrekende competenties eigen te maken, uitvoeren". Maar op welke wijze kan een potentiele werkgever tijdens de sollicitatie dan ontdekken, als er geen opleiding gevolgd noch er enig certificaat gehaald is? Waarom zou een werkgever niet gewoon iemand met een afgerondde HBO/WO studie, en het bezit van relevante certificaten, eerder uitnodigen voor een gesprek dan iemand met een MBO opleiding en geen enkel certificaat? In de huidige markt is er genoeg aanbod.

Het is een leuke discussie maar de realiteit is dat je tegenwoordig zelf verantwoordelijk bent om je vakgebied bij te houden en dat aan te kunnen tonen. Anders wordt het heel moeilijk om door de eerste selectie heen te komen en haal je meestal het eerste gesprek niet eens.

@Willem, wellicht omdat inmiddels wel duidelijk is dat nog een opleiding en zeer zeker geen certificaat een garatie is voor deskundigheid van een kandidaat.
De meeste vakgenoten die wat meer kunnen dan een CDtje instaleren of dotnet poepen, komen iha uit een heel ander vakgebied.
Het omgekeerde komt natuurlijk ook teveel voor, lieden die denken dat ze ICT specialist zijn omdat ze thuis een computertje hebben staan.

Het bijhouden van kennis is zeker een punt. Voor mij is dat mijn bestaansrecht.
Helaas ken ik niet zo bijster veel lieden die zelfstandig werkelijk nieuwe kennis eigen maken.
(het instaleren van het nieuwste tiepprogrammaatje valt daar dus niet onder, een nieuwe programeertaal of diepgaande kennis van IP6 wellicht wel)

Nu ja. gelukkig weinig met deze problemen te maken.

@pascal

Het hebben van certificaten en opleiding geeft simpelweg meer garantie dat iemand over de juiste kwalificaties beschikt, dan iemand die ze niet heeft. Dan kan je wel de kwaliteit van certificeringen en het HBO/WO betwisten, echter het ontbreken van scholing duidt op een hoger risico dat iemand niet geschikt is.

Bij een sollicitatie procedure komen tegenwoordig al gauw tientallen brieven binnen en men gaat echt geen tientallen gesprekken voeren. Op basis van de CV's zal daarom de eerste selectie gemaakt worden waarbij gekeken wordt naar het hebben van de juiste papieren en ervaring.

Zonder de juiste papieren kom je zeer moeilijk door deze eerste selectie heen. Dus toon aan dat je je vakgebied hebt bijgehouden en doe gewoon de examens. Dan kan je je daarna tijdens het eerste gesprek onderscheiden met uitstekende soft-skills en andere vaardigheden die je on-the-job geleerd hebt.

Het spijt me Willem,
Voor hetgeen jij voorsteld bestaat de vakterm 'cv-schuiven'

Is een kandidaat ongeschikt omdat hij juist door zelf zijn vakkennis bij te houden aan deze kennis is gekomen ?
Certificaten en cursusen zijn er in het algemeen enkel voor die vakgebieden waarvan er al twaalf in een dozijn rondlopen (toegegeven daar is dan ook de grootste vraag naar).
Ik gaf al eens aan dat ik een elektronika en luchtvaart achtergrond heb.
Dat ik toevallig ook handig ben op het gebied van een heel scala aan al dan niet nice ICT specialisaties komt omdat ik mijn zaken bijhoud, niet omdat ik mij met CISCO en MCSE bezig houd. dan word ik toch echt liever bloemist (ik kan nog geen kaktus van een chrysant onderscheiden).

Willem zegt: “Op basis van de CV's zal daarom de eerste selectie gemaakt worden waarbij gekeken wordt naar het hebben van de juiste papieren en ervaring.”
Ja, helaas in die volgorde, omdat dat lekker snel selecteert (het is mij in het recente verleden door diverse W&S bureaus bij navraag bevestigd dat ze zo werken). Ervaring komt op de tweede plaats. Je wilt niet weten hoeveel goede kandidaten hiermee in het archief zijn verdwenen. En dat alleen om de P&O’er, de recruiter of weet ik veel wie te beroerd was om er even goed voor te gaan zitten. Ik vermeld zelf bovenaan mijn CV mijn lidmaatschap van Mensa. Maar ja, de gemiddelde recruiter weet niet eens wat dat is en wat dat betekent. In de brief zetten heeft geen zin, want die lezen ze pas als de eerste selectie is gemaakt, juist… op basis van diploma’s.
De heersende diplomacultuur geeft Willem gelijk. Vraag is of je daar echt blij mee moet zijn.

Natuurlijk heeft Willen gelijk, zo is de wereld nu eenmaal.
Maar dat wil nog niet zeggen dat ik mij daarbij neerleg.

@HK lidmaatschap van Mensa zal zeker een aantal mensen triggeren, maar zijn meestal mensen die in het zelfde schuitje zitten (ik zie dat althans niet als een zegen maar als een last).
Buiten die catagorie zal vermelding vaak zelfs averechts werken.
Helaas ook zo is de wereld.

Ik snap even niet waarom er nou zoveel ophef is hierover. Volgens mij heeft Martijn op veel vlakken gelijk, softskills zijn in dit vak ook veel belangrijker dan diploma's. Daarnaast, het gaat altijd om het begrijpen van de behoefte van de business, degene die hier het best voor zijn uitgerust zijn vaak wel mensen die uit de business komen. Ik snap dat ik nu een hoop commentaar ga krijgen maar juist mensen met bijvoorbeeld een IT achtergrond hebben vaak te weinig feeling met de business om het echt goed te kunnen doorgronden. Dit wil niet zeggen dat het niet kan, er zullen ongetwijfeld genoeg uitzonderingen zijn maar grosso modo is dat wel zo. Daarnaast, natuurlijk is het fijn als mensen een universitair diploma hebben maar dat zegt helemaal niets over de softskills. Het betekent alleen dat ze waarschijnlijk sneller in een bepaalde behoefte kunnen voorzien zodra die geïdentificeerd is, maar niet dat ze snel de behoefte kunnen identificeren.

Beste Martijn,
Goed stuk en ik ben het dan ook volledig met je stellingen eens. Dat functioneel beheer na pakweg zo'n 15 jaar bestaan nog niet op de juiste manier geworteld is in veel organisaties verbaasd mij ook. Ik heb de afgelopen 13 jaar als FBer veel organisaties van binnen en buiten gezien en geconstateerd dat FB overal weer anders beleefd en uitgevoerd wordt. Op den duur ben ik mijn fundamentele kennis gaan uitbreiden met HBO bedrijfskundige informatica bij het NCOI. Ik vind het een waardevolle aanvulling voor een functioneel beheerder omdat hier veel bedrijfskundige fundamenten en processen aan de orde komen. Daarnaast is het een goede manier om ook de organisatorische kant van IT te leren kennen zodat je dit ook in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Door deze studie kwam ik er ook achter dat ik als FBer een groot stuk informatieanalyse als een van mijn skilss voor mijn rekening neem. Echter helemaal tot diepgaande analyse ben ik nooit gegaan omdat ik ook mijn beperkingen ken en ook veel zaken door de juiste mensen met de juiste kennis moet laten uitpluizen.
Onlangs ben ik betrokken geraakt in een groot project bij een grote onderneming waar de agile-methode sinds kort is geintroduceerd. Spijtig genoeg heb ik moeten constateren dat niemand binnen het scrumteam de ins and outs van een FBer kent. Sterker nog, het werd gezien als een veredelde helpdeskfunctie. Vanwege deze voor het bedrijf nieuwe methode van werken moet ik mezelf opnieuw gaan orienteren wat betreft de rol in het scrumteam. Er wordt vanuit klantrollen gewerkt met userstories ala basis. Of de processen binnen de organisatie deze methode aankunnen trek ik inmiddels erg in twijfel. Ik mis een stuk analyse. Wat willen we en wat kunnen we. Iets waar FB vroeger vanuit zijn spin-functie de basis legde voor de ontwikkeling van geautomatiseerde systemen.

Ik sta achter Martijn in deze. En het ging hier volgens mij over het verbeteren van inhuur en vacatureteksten. Vele mensen willen hier hun mening uiten en terecht maar dat is nu juist het probleem..iedereen heeft hier een mening over. Maar alleen een ervaren FB-er weet wat hier speelt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-20T09:59:00.000Z Martijn Buurman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.