Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

In 2017 wordt alles software-defined

Technologie ontwikkeling ict voorspelling

Of het nu gaat om compute, storage of networking: op elk gebied wordt software-defined omarmd. Daarnaast komt er een nieuwe cloudgolf en krijgt de end-user experience meer aandacht. Dat zijn twee voorspellingen voor 2017.

1. Alles wordt software-defined

Beheer van de computing-omgeving, storage en networking wordt steeds meer geautomatiseerd door slimme software en niet door de hardwarecomponenten. Naar verwachting maken grote ondernemingen steeds vaker de keuze voor technologieën die zorgen voor flexibiliteit, inzicht en performance. Op deze manier ligt de weg open voor de software-defined enterprise.

2. Digitale transformatie leidt tot nieuwe cloudgolf

Digitale transformatie is niet zomaar een trend. De verwachting is dan ook dat in 2017 in alle markten steeds meer bedrijfskritische applicaties naar de cloud gemigreerd worden. ‘Cloud-only’ en ‘internet-only’ zijn de toekomst. Want hierdoor zijn organisaties flexibeler en kunnen ze meer kosten besparen.

3. End-user experience staat centraal

Bedrijven merken dat de prestaties van hun applicaties in sommige gevallen achteruit gaan na een overstap naar de cloud. Dat heeft negatieve gevolgen voor de end-user experience. Bedrijven zullen steeds vaker een end-user experience-center inrichten of een medewerker met de functie end-user designer aanstellen om zo de applicatieprestaties te optimaliseren en te voorkomen dat gefrustreerde medewerkers via shadow it naar eigen oplossingen gaan zoeken.

4. Er komt een einde aan datastorage op de vestigingen

‘Cloud-first’-strategieën zijn in opkomst en cio’s zoeken naar manieren om het risico op dataverlies in de vestigingen te beperken. Grote ondernemingen kiezen in 2017 dan ook voor een gecentraliseerd infrastructuurmodel. Hiermee kunnen zij data in de vestigingen veiliger, makkelijker en effectiever back-uppen. Hetzelfde geldt voor het opslaan van data in het datacenter, de cloud of een hybride oplossing. Zo is de it-afdeling in staat nieuwe services op locatie te implementeren als de business daarom vraagt.

5. Strategische architectuur voor digitale transformatie

Grote ondernemingen gaan zich steeds meer realiseren dat applicatie-, compute-, storage- en netwerkinfrastructuren naadloos met elkaar moeten samenwerken. Als zich ergens in de infrastructuur een zwakke plek of een storing voordoet, kan dat gevolgen hebben voor het gehele systeem. Daarom moet een strategische architectuur de volledige onderneming omvatten en alle componenten samenbrengen in één software-defined systeem.

Thomas Verhaeghe, country manager bij Riverbed Benelux 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is allemaal theorie terwijl de werkelijkheid wel wat weerbarstiger is.

Kijk maar naar de opkomst van navigatiesoftware. Dat is ook 'software defined' maar nog steeds staan elke dag miljoenen mensen in de file. Waarvan een stevig deel mensen zijn die ook gewoon thuis zouden kunnen werken overigens.

What we need is a hybrid strategic architecture to digitally transform the cloudwave of software defined end user experiences.

And we need authentic leadership that will transform the lives of millions of workers trough the development of those rare soft skills.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-08T10:18:00.000Z Thomas Verhaeghe


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.