Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Zonder papieren op straat

De Nederlandse Bank voorziet 850.000 werklozen in 2011. Ook de ict zal naar verwachting zwaar worden getroffen. Met de millenniumhype en het barsten van de internetzeepbel vers in het geheugen, kunnen we raden wat ons te wachten staat. Met name werkloze ict’ers zonder recente certificaten, krijgen het straks zwaar. Hun cv komt steevast op de verkeerde stapel. Bijscholen is vaak de enige oplossing.

Iedereen die onvrijwillig op straat komt te staan, kan een beroep doen op het UWV Werkbedrijf.  Dat is geen gunst, maar een recht waar je in je werkzame leven voor betaald hebt.  Wie zonder goede papieren op straat komt te staan, kan bij het Werkbedrijf een beroep doen op extra ondersteuning.

Dat kan ook al als je weet dat je ontslagen gaat worden. Op dit moment kent het Werkbedrijf voor snelle hulp bij het verbeteren van je kansen op de arbeidsmarkt nog het ‘'Opstapje'' (maximaal 2000 euro) en het 'Interventiebudget' (maximaal 3000 euro). Deze budgetten gaan binnen afzienbare tijd verdwijnen. Er kan straks alleen nog maar een beroep worden gedaan op de IRO (individuele re-integratie overeenkomst). De naam zegt het al, het is een individuele overeenkomst die alle mogelijkheden biedt om zelf je re-integratie te organiseren. De IRO kent vanaf 1 juli 2009 een maximum bedrag van 4000 euro en is ook nu al inzetbaar. De IRO heeft als extra voordeel, dat noodzakelijke opleidingen uit een ander potje 'het Scholingsprotocol' worden betaald. Dit biedt je meer mogelijkheden op snelle terugkeer in het arbeidsproces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Daar gaan we weer: geen recente certificaten en je komt steevast op de verkeerde stapel.
De keerzijde van de kenniseconomie; waar iedereen zich kan laven aan de bron van kennis, maar zonder diploma immer voor dorstig wordt gehouden. Jammer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-12T16:17:00.000Z Jack Portegijs
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.