Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

ICT-bankzitters kosteloos naar nieuw project of baan

Computable Expert

Wilbert van Beek
Directeur, Ictivity B.V.. Expert van Computable voor het topic Loopbaan.

Zowel grote als kleinere ict-dienstverleners hebben te maken met een lagere bezettingsgraad onder hun mensen. Veel ondernemingen hebben immers het aantal externe ict’ers afgebouwd in de achterliggende periode. Desondanks is er nog altijd vraag naar specifieke ict-functionarissen. In de huidige markt ontstaan dan ook nieuwe mogelijkheden voor innovatieve projecten. Een opmerkelijk initiatief om op eenvoudige wijze ict'ers uit te wisselen is genomen door het platform IT-Bankzitter.nl

Uitwisseling ict'ers

Door onderlinge samenwerking tussen detacheringsbureau's is uitwisseling van ict'ers de afgelopen jaren gemeengoed geworden. In de regel blijft dit beperkt tot enkele 'bevriende' bureau's waarmee wordt samengewerkt. IT-bankzitter.nl biedt een uniek platform om op nationaal niveau bankzitters en projecten met elkaar uit te wisselen. Het platform is gratis voor zowel opdrachtgevers als zzp'ers en ict'ers die op dit moment bij hun werkgever op de bank zitten.

Uit de wekelijkse update blijkt dat opdrachtgevers via dit platform op dit moment op zoek zijn naar onder andere een virtualisatiespecialist in de provincie Utrecht en een Java-ontwikkelaar in de regio Amsterdam. Daar tegenover biedt het platform, door een beknopt anoniem profiel, een groot aantal bankzitters aan waaronder een functioneel beheerder met ITIL- en BiSL-ervaring in de regio Zwolle en een incident & problem manager uit Gorinchem. Bij interesse worden aanbieder en opdrachtgever/ict'er direct met elkaar in contact gebracht. Belangrijkste doelstelling is om de arbeidsmarkt voor vaste en tijdelijke aanstellingen in beweging te houden.

Taboe

Een van de grootste uitdagingen is de taboe die er bestaat rondom het fenomeen bankzitter. Bedrijven lopen dan ook niet graag te koop met het aantal bankzitters dat zij hebben. Hoeveel ict'ers er nu niet op projecten actief zijn, is dan ook onbekend, maar feit is dat dit aantal het achterliggende jaar toegenomen is. Door het platform anoniem en kosteloos te maken wordt geprobeerd dit taboe te omzeilen.

Aantrekken markt

Bij het opnieuw aantrekken van de ict-arbeidsmarkt zijn het in de regel ook de detacheerders die hiervan als eerste profijt hebben. Het werken met flexibele arbeidskrachten zal in eerste instantie de voorkeur hebben op het aangaan van een direct dienstverband. Met name om deze reden is het dan ook wenselijk om de ict'ers aan boord te houden en deze periode van mindere vraag door te komen.

Resultaat

De eerste positieve resultaten van dit initiatief zijn al zichtbaar. Volgens Edwin de Groot van IT-Bankzitter.nl hebben al diverse ict'ers een nieuwe baan of project gevonden door dit online platform. Het aantal kandidaten en opdrachtgevers groeit gestaag, al merkt De Groot hierbij op dat de grote detacheerders nog wat koudwatervrees hebben. IT-Bankzitter is eveneens te volgen via LinkedIn, Twitter en de eigen website www.it-bankzitter.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgende stap:
Een landelijk overkoepelende ICT opdrachten databank! waar kosteloos nieuwe opdrachten opgezet kunnen worden door ict-klanten en bedrijven.

Voordeel:
- 1 centraal punt voor alle ict opdrachten.
- het VERDELEN, GUNNEN van beschikbaar werk kan UIT DE TABOE sfeer gehaald worden en TRANSPARANT ZICHTBAAR worden voor IEDEREEN die WIL werken in de ict.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-21T13:03:00.000Z Wilbert van Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.