Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Goed voornemen voor 2010: bewegen is gezond

Expert

mr. Peter Schrijen
Directeur/Eigenaar, Biforte. Expert van voor het topic .

Vele werknemers hebben in 2009 het voorbeeld van hun managers gevolgd. Blijf maar stilzitten, dan wachten we tot het beter wordt. Want als je te veel beweegt, word je gepakt. Snappen doe ik het eigenlijk wel, maar echt begrijpen doe ik het niet.

Je kan het zien als een wedstrijd, waarbij spelers met hun ogen dicht in de dugout zijn gaan zitten om een beetje bij te komen. Op het moment dat ze hun ogen open doen zien ze dat er voldoende plekken zijn om te spelen. En als ze dan weer mee willen spelen blijkt er ineens een heel andere spelopvatting te heersen en ook zijn de spelregels behoorlijk veranderd. Ze zijn er niet op voorbereid en weten niet wat ze moeten doen.

Degenen die in 2009 stil zijn blijven zitten, zullen zich in 2010 gaan voelen als spelers die invallen, maar geen idee hebben wat de strategie zou moeten zijn, hoe ze het spel moeten spelen en hoe ze weer kunnen winnen. Het is niet te laat, maar je zal wel mee moeten willen doen.

Het wordt allemaal beter, maar ook anders. In welke rol je ook zit: loskomen van het verleden, innoveren en samenwerken zijn de deviezen. En als je de ruimte niet krijgt, zoek het dan op. De waardering voor dergelijk gedrag zal gedurende dit jaar ontzettend toenemen en bepalend gaan zijn voor een vernieuwd arbeidsethos. Verschuilen is uit. Je mag lol beleven aan hetgeen je doet en dat wordt makkelijker als je de dingen doet waar je goed in bent. En hoe meer er mee gaan doen, des te meer positieve beweging zal kunnen worden vastgesteld.

Bewegen is gezond!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-04T15:36:00.000Z Peter Schrijen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.