Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

De toekomst van kenniswerken

Expert

Paul-Peter Feld
Director HR & Organisation, Xerox (Nederland) B.V.. Expert van voor het topic .

De manier waarop mensen en bedrijven hun kennisintensieve werkzaamheden uitvoeren en inrichten is continu aan verandering onderhevig. Bedrijven worden hierbij beïnvloed en gedreven door menselijke, technologische en organisatorische factoren. Wat kunnen we verwachten voor de toekomst? Zal onze manier van werken er over een jaar of tien heel anders uit gaan zien?

Informatiewerkers en free agents

Al jaren worden routinematige taken steeds meer geautomatiseerd. Voor de overige taken blijven we ook zoeken naar manieren om die slimmer, beter en sneller uit te voeren met intelligente tools. Op die manier kunnen, met minder kennis en training, meer ingewikkelde taken worden uitgevoerd.

Daarnaast blijft de trend van tijd- en plaatsonafhankelijk werken zich verder ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat er een onderscheid ontstaat tussen experts en ‘informatiewerkers', waarbij de experts over de specifieke en specialistische kennis beschikken en informatiewerkers met behulp van generieke informatie, op locatie en tegen lage kosten, complexe werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Organisatorisch gezien zullen grote bedrijven straks bestaan uit een kleine, solide kern met een grote flexibele schil. Die schil bestaat uit onafhankelijke, tijdelijke, lokale en mobiele werknemers (de zogenaamde ‘free agents'). Het totstandkomen van een bioscoopfilm, waar de samenstelling van de crew steeds anders is, is hier een traditioneel voorbeeld van. Als gevolg zullen bedrijven steeds vaker terugvallen op decentralisatie, outsourcing en open (source) innovatie.

Hr-upgrade

Bovenstaande punten stellen eisen aan hoe wij bedrijven inrichten en organiseren. Het bedrijf wordt meer en meer een regisseur. De afgelopen twee jaar geven duidelijk aan dat het traditionele denken over organiseren de grenzen van groei heeft bereikt. Wij zullen niet alleen technologisch moeten innoveren, maar ook op zoek moeten gaan naar nieuwe en andere manieren van samenwerken, organiseren en ontwikkelen.

In elk geval dient het hr-beleid daarvoor een ‘upgrade' te krijgen naar hr 3.0. Hoe houden wij een cultuur van een bedrijf in stand? Is dat überhaupt nog wel nodig? Hoe organiseren wij loopbaanontwikkeling en werken wij aan duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgen wij dat mensen beter samenwerken zonder dat ze elkaar ‘live' zien? Wat is de impact op de arbeidsverhoudingen? Hoe creëren wij zekerheid voor het toenemende aantal flexwerkers? Dienen wij te werken aan andere manier van belonen? Hebben wij in de toekomst nog behoefte aan managers? Dienen wij te werken aan ‘nieuwe' contracten? En wat houdt flexibiliteit in voor toekomstige cao's?

Co-creatie

(Kennis)werken zal in de komende tien jaar andere eisen aan ons gaan stellen. Bedrijven, medewerkers, overheid, belangenorganisaties en bonden zullen samen aan de slag moeten om hier inhoud aan te geven. Wij moeten hierbij niet ‘out of the box' gaan denken, maar nieuwe boxen gaan definiëren. Niet op zoek gaan naar ‘best practices' (die zijn te snel achterhaald), maar werken aan ‘next practices'.

Co-creatie zal hierbij centraal komen te staan en het gemeenschappelijke, hoger gelegen doel moeten dienen. Nederland zal zich moeten ontwikkelen om een sterke positie te hebben en houden ten opzichte van de rest van de wereld. Zeker als het gaat om het creëren van nieuwe kennis. Kenniswerk wordt in elk geval nog interessanter. Vernieuwen en ontwikkelen is ‘vrijwillig verplicht' en dat geldt niet alleen voor bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed artikel! De ontwikkeling naar een groot aantal 'free agents' tekent zich nu al af en biedt oneindig veel nieuwe kansen. Om in te spelen op deze verandering is onlangs een site gestart, waar freelancers en ZZP'ers kunnen zoeken naar een werkplek met gratis wifi. Elkaar ontmoeten in kleine kantoren en horecagelegenheden versterkt de creativiteit.

In vergelijk met de rest is Nederland qua onderwijs redelijk in de middenmoot terug gezakt dus wat dat betreft zal het vies tegenvallen om de wil een hoger doel na te streven te kunnen realiseren. Hierbij komt nog eens een vergrijzingsgolf overheen de komende 20 jaar dus kan je stellen dat consolidatie al een pittige uitdaging wordt.

Het bedrijfsleven zal hierbij extra mee moeten springen om de nieuwe instroom sneller en effectiever in te kunnen zetten. Tevens zal deze zich klaar moeten maken voor de instroom van meer europeanen (oost-blokkers) de komende jaren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-23T14:34:00.000Z Paul-Peter Feld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.