Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hoe vertaal je trends in een carrièreplanning?

Informatie technologie verandert. Social computing vindt zijn weg nu ook in de zakelijke wereld. Deze beweging brengt het consumenten denken in zakelijke software, oftewel consumerization of it. Hoe vertaal je trends in een carrièreplanning?

Deze verandering houdt echter meer in dan de introductie van nieuwe, social software in de zakelijke wereld. Het omvat ook de beweging van servergebaseerde in-house software en datacenters naar de cloud, de opkomst van mobiele werknemers, de wedergeboorte van thin clients, zelfvoorzienende gebruikers et cetera. Deze ontwikkelingen resulteren in betere samenwerkingsmogelijkheden en meer macht voor de gebruiker. Dit zijn trends die zorgen dat de positie van it binnen organisaties gaat veranderen.

De it-leider van morgen moet bijvoorbeeld klaar zijn voor het consumenten denken in enterprise software. Dit betekent dat gebruikers op zoek zijn naar software, die hen hetzelfde gebruiksgemak biedt als applicaties die zij privé gebruiken, zonder ondersteuning van it. Kortom we gaan richting zelfvoorzienende gebruikers.

Forrester Research noemt deze trend 'Tech Populism' en omschrijft dit als de nieuwe digitaal onderlegde gebruikers, die niet bang zijn om dingen zelf te doen. Het is dan de rol van it om oplossingen te vinden die het gewenste gebruiksgemak bieden, maar ook aan de gewenste security standaarden voldoen. Dit is slechts één voorbeeld van het effect van de veranderingen op de it-organisatie. Uiteindelijk zal it steeds meer veranderen naar een regieorganisatie en steeds meer een onderdeel worden van het business team.

Om voorbereid te zijn, is het essentieel om je als it’er te blijven interesseren voor nieuwe ontwikkelingen en goed te volgen hoe deze ontwikkelingen effect hebben op het it-beroep. De vraag is hoe kan je als it’er inspelen op deze trends in je carrièreplanning?

Ik ben benieuwd hoe hierover gedacht wordt en of er lezers zijn die al concrete stappen hebben genomen op dit gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Niet.
- Gewoon lekker bij jezelf en je eigen natuurlijk aangeborentalenten lekker blijven doorontwikkelen is mijn advies.
- Blijft gewoon doen waar jij - van nature - goed in bent en je jezelf lekker bij voelt.
- Zorg er wel voor dat jouw kennis unique en up-to-date blijft in een (ICT) discipline waar altijd (economisch) vraag naar blijft. Dan zit je gebeiteld qua inkomsten.

Carriere maken is soo overrated!
Lol hebben en houden tijdens je dagelijkse "inkomsten-verdien-kunstje" is - mijn inziens - vele malen belangrijker voor je gezondheid dan inhoudsloze ego-strelerij op de corporate carriere ladder..

"What goes up, must come down"..
dus waarom zou je er jouw extra tijd, geld, inspanning en energie insteken, als je vroeg of laat toch weer terug-bij-af-beland?

"Think twice and enjoy life naturally"

Hulde aan de reactie boven mij. :)

@RV Topreactie !

Als bijna 50-er kan ik me wel vinden in de eerste reactie. Maak je niet druk, als je kwaliteiten hebt, dan wordt je toch wel gezien. Maar niemand kan ontkennen dat de markt en de wereld om ons heen veranderd. Vooral door leveranciers die ons willen overtuigen van de noodzaak van hun produikten, maar toch; aanbod doet consumeren en we worden er allemaal in mee gezogen. Blijf je stil staan, dan sta je op een gegeven moment achteraan de rij. Dus, ik volg de ontwikkelingen, houd mijn kennis up-to-date en sta open voor nieuwe kansen. Net zo relaxed, maar wel bij de tijd!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-01T13:27:00.000Z Stephan Bosman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.