Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

De Kracht van Happiness

Nog steeds rijdt dagelijks een groot deel van de werknemers met tegenzin naar zijn of haar werk. En dat terwijl veel van deze werknemers toch minimaal 40 uur van hun week besteden aan dit werk. Dit is voor zowel de werknemer als werkgever een slechte zaak.

Van de dagelijkse routine waar men geen plezier in heeft, wordt ook de productiviteit lager. Hoe kan je mensen gelukkiger maken in hun werk? Tijd voor ontplooiing!

Ik heb ervaren dat je door middel van kleine veranderingen al een groot verschil kan maken. Ieder mens heeft veel talenten en het is zaak om juist die talenten ten volste te benutten. Toch zie ik nog dagelijks dat werknemers juist in zaken worden ontwikkeld en opgeleid waar ze niet goed in zijn en waar ze geen plezier aan beleven. En hier gaat het mis.

Door je als werkgever juist te focussen op de talenten haal je het beste in je medewerker naar boven. Het verhoogt het werkplezier en er komt meer energie los. Dus het is belangrijk om van de medewerker in kaart te krijgen: Wat zijn je sterkste talenten en wat kun je? Wat zijn je top kennisgebieden en wat weet je? Wat motiveert je en wat wil je? Hoe kan je nog meer impact hebben met jouw inzet?

Het wordt tijd om eens antwoord te krijgen op deze vragen. Want dit leidt uiteindelijk tot meer energie in het werk en in het dagelijks leven. Maar om deze energiebronnen aan te boren, is het belangrijk om de mensen zelf achter het stuur te laten kruipen. Met andere woorden: iedereen is zelf verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling, maar het duwtje in de rug vanuit HR is hierbij essentieel. Ook geldt, een energievoller leven begint bij jezelf. Dus stel elkaar bij de koffieautomaat morgenochtend eerst eens de vraag: 'Wat ga jij vandaag anders doen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Beste heer Maddocks,

Toevallig lees ik op dit moment 'Switch' van de broertjes Heath, en wat u hier vertelt lijkt er wel heel erg op. Ook het boek gelezen?
Daarnaast ben ik het wel eens met wat u en de Heaths vertellen, kleine veranderingen maken een groot verschil!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-27T14:18:00.000Z Richard Maddocks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.