Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Veilig netwerken in post-coronatijdperk

Channelweb Expert

Peter van der Putten
Marketing/PR-manager. Expert van Channelweb voor de topics Cloud Computing, Internet en Security.

Hoe kan een medewerker thuis net zo efficiënt en nauwkeurig werken als op kantoor, zonder een veilig, goed presterend en snel bedrijfsnetwerk? De crisis zet iedereen aan het denken en vraagt om oplossingen, Voor organisaties kan het een kans zijn om de situatie te verbeteren.

Bijvoorbeeld door de digitale oplossingen voor thuiswerkers op afstand te installeren, beheren en optimaliseren. Dit kan zelfs resulteren in een langetermijntransformatie in plaats van een noodzakelijk kwaad.

Het belang van veiligheid kan nooit onderschat worden. Het belang ervan is nu wellicht nog groter door de huidige situatie, omdat cybercriminelen het als een uitgelezen kans zien. Dat begint vaak met phishing-e-mails, die ons moeten verleiden malware te downloaden en zo toegang te geven tot gevoelige gegevens. Ook spyware, Trojaanse paarden en andere gevaren liggen op de loer. Dit risico kan beperkt worden door een veilige netwerkverbinding en een ultramoderne vpn-firewall aan te bieden.

Beveiliging, controle en flexibiliteit zijn de zaken die bedrijven nu moeten nastreven om het stelen van gevoelige gegevens te voorkomen. Daarvoor moeten ze beginnen met het opzetten van een virtueel privénetwerk (vpn). De combinatie van een vpn en een firewall kan ervoor zorgen dat medewerkers continu op een veilige manier verbonden zijn met de infrastructuur van het bedrijf. Het stelt ze in staat om te werken zoals ze dat normaal zouden doen, zonder dat de veiligheid van de gegevens die ze produceren, verzamelen of delen op enig moment in het gedrang komt.

Veilig

"Een vpn voorkomt ongeoorloofde toegang tot de gegevens die binnenin worden overgedragen"

Een vpn creëert een met encryptie beveiligde tunnel die elke werknemer rechtstreeks met het bedrijfsnetwerk verbindt en zo voorkomt dat derden ongeoorloofde toegang krijgen tot de gegevens die binnenin worden overgedragen. De toevoeging van een firewall aan het thuiskantoor biedt bescherming tegen andere gevaarlijke cyberbedreigingen, zoals ransomware en aanvallen van virussen die vanuit het thuisnetwerk naar binnen sluipen.

Het is gebleken dat het voor bedrijven van vitaal belang kan zijn om thuiswerkers te voorzien van meerlaagse, gebundelde beveiligingsoplossingen en een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk. Dit geeft medewerkers een gevoel van veiligheid en controle, omdat ze er zeker van zijn dat ze via een goed beveiligde verbinding met gevoelige bedrijfsgegevens kunnen werken.

Flexibiliteit

Het inzetten van netwerkoplossingen voor het op afstand beheren van thuiswerkplekken levert veel flexibiliteit, en het kan de bedrijfsprocessen ook daadwerkelijk versterken in het post-pandemie tijdperk.

Momenteel worden de voordelen van oplossingen die op afstand werken vergemakkelijken, steeds zichtbaarder. Denk aan de eenvoud van installatie, het gebruiksgemak, de controleerbaarheid en de manier waarop deze oplossingen helpen om processen vanuit verschillende locaties beter te beheren. Ook biedt het een nieuw perspectief op de werkgever-werknemersdynamiek. Het verbeteren van balans tussen werk en privé van werknemers is een tastbaar voordeel van deze negatieve situatie, die ons ook in het post-coronatijdperk verder gaat helpen
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-17T11:16:00.000Z Peter van der Putten


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.