Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Alarmlichtjes

Misschien is het aangeboren of aangeleerde journalistieke achterdocht, maar wanneer woordvoerders met grote stelligheid beweren dat hun (it-)organisatie altijd fantastisch werk levert, gaat er bij mij een alarmlichtje branden. Vergelijk het met het olielampje op het dashboard; zodra dat gaat branden is het de hoogste tijd voor een peiling en is het meestal noodzakelijk om actie te ondernemen.

Zodra echter een woordvoerder ruim een maand voor de oplevering meldt dat een kostbaar, ingewikkeld en grootschalig it-project ruim op tijd en zonder problemen zal worden afgerond, dan kun je met mijn alarmlichtjes een kerstboom sfeervol optuigen.
Wat te denken van woordvoerder Hennie Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars. De invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet op 1 januari 2006 levert geen it-problemen op, laat hij met droge ogen weten, een maand voor de deadline. Het was lastig dat er voor de meeste verzekeraars maatwerk moest worden geleverd, maar dat is goed gelukt, aldus deze woordvoerder. Een hele geruststelling.
Ook bureau PricewaterhouseCoopers dat de invoering van de nieuwe wet onderzoekt, liet al in een vroegtijdig stadium weten geen problemen te verwachten. De uiteindelijke resultaten moeten nog worden bekendgemaakt, maar we kunnen dus rustig slapen. Bovendien melden twee it-managers van verzekeraar CZ dat ze geleerd hebben van Y2K en de invoering van de euro: "Die scenario's hebben we nog liggen." Nee, dan kan er niks misgaan.
Moeten we deze betrokkenen nu op hun woord geloven, alle alarmlichtjes negeren en afwachten of alles vanaf 1 januari op rolletjes loopt? Of zullen we toch maar even verder gaan met peilen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-02T00:00:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.