Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Politiek heeft geen benul van it

"Laat de politiek zich alsjeblieft niet bemoeien met it", schrijft Marieke Vos naar aanleiding van het interview met ict-woordvoerder van Groen Links Kees Vendrik.

Bijzonder, hoe Vendrik blijk geeft van zijn it-kennis, in het interview in Computable ('Publieke sector moet naar open source', 18 juli 2003, p. 19). Deze parlementaire it-deskundige heeft een groot klok-en-klepel gevoel, zo lijkt het. De Kamer gaat over op Windows 2000, waarom niet op Open Office, vraagt hij zich af. Een wat vreemde vergelijking, want Open Office is geen besturingssysteem. En het gerucht over dat Israëlische bedrijf dat informatie zou lekken uit de aftapkamers van de politie hoort hopelijk echt tot het linkse roddelcircuit.
Gevaarlijk hoor, afhankelijk zijn van zo'n bedrijf, zeker als je de broncode niet kent. Want dan kun je niet controleren wat ze versturen! Geachte heer Vendrik, ook dat verband is ver te zoeken. Al zou de broncode bekend zijn, dan nog kan een gewiekste spion ongemerkt gegevens doorsturen. Of dat een open source systeem is, maakt helemaal niets uit.
Als ik dit stuk lees, wordt mijn mening bevestigd: laat de politiek zich alsjeblieft niet bemoeien met it. Haar rol ligt in het scheppen (en schrappen) van regelgeving en voorwaarden, zodat bedrijven en instellingen die wél verstand hebben van it alle ruimte krijgen.< BR>
 
Marieke Vos, Den Haag

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-29T00:00:00.000Z Marieke Vos
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.