Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Internationale standaard 2000-probleem

Alvorens het jaar 2000-probleem te gaan oplossen (zie de discussiepagina in Computable van 23 mei jongstleden), is het mogelijk nuttig voor betrokkenen om eerst kennis te nemen van een internationale standaard voor deze problematiek.

Dit is de ISO 8601 Data elements and interchange formats - Information interchange - Representation of dates and times, publicatiedatum 1988 met een 'Technical Corrigendum' van 1991. Deze internationale standaard is als Europese en als Nederlandse norm aanvaard. De norm is te verkrijgen bij het NNI (Nederlands Normalisatie-instituut) voor de somma van fl. 84,28, exclusief btw.
Het lijkt mij nuttig en een aardige reclame en stimulans voor de verkoop en de kennismaking met normen en standaarden om deze reactie in uw discussierubriek op te nemen.
 
John Bijlsma
normalisatie-adviseur NNI/NEC
Informatietechnologie & telecommunicatie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z John Bijlsma