Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Gebrekkig Brabant

Het artikel 'Open source voor kleine luyden' (Computable, 19 april) is een goede omschrijving van een algemeen probleem in het mkb: het zeer langzaam aanvaarden van nieuwe communicatietechnieken en programma's op basis van e-business.

Uit een verleden jaar verschenen rapport van de RITS Tilburg (innovatie in technisch mkb) blijkt dat de innovatiegraad van het aan ict gerelateerde mkb erg laag is. Er is buiten Ericsson in Gilze en Rijen, en de regio Eindhoven, nauwelijks een ict-gerelateerde 'maak'-industrie in Brabant.
En kijkend naar diverse landelijke evenementen, zoals bijvoorbeeld het ict-kenniscongres, zie je dat de KUB niet zo goed scoort. Telematica Delft en Twente, Wiskunde Instituut Amsterdam, TU/E (met ingebedde software) zijn toppers in Nederland.
De KUB organiseerde 23 april een congres over ict in Nederland. Het lijkt mij een strategische en inventariserende inhaalslag. Ik hoor namelijk nooit iets uit Tilburg over nieuwe business-modellen in relatie tot ict, of software-applicaties met e-crm of erp, als onderwerpen in brede zin (e-business). Hetzelfde geldt voor innovatieve managementvraagstukken.
Daar komt bij dat in Brabant historisch gezien een goed podium ontbreekt voor ict en dat de ontwikkelingen er langzamer gaan.
 

Jan Leenders Den Bosch

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Jan Leenders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.