Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Healey bashing'

Al jarenlang erger ik me iedere week aan de column van Martin Healey. Zoals veel lezers in het verleden in ingezonden brieven hebben aangegeven staan zijn stukjes bol van de feitelijke onjuistheden en zijn ze ernstig gekleurd.

De laatste tijd maakt Healey het 'Microsoft bashing' echter wel erg bont. Af en toe een kritische noot over Microsoft mag best, maar Healey voert een disproportionele haatcampagne Ik vind het schandelijk dat Computable deze column op een zo prominente wijze, zonder tegenwicht, blijft plaatsen.
Kritische brieven van lezers worden niet eens meer geplaatst. En waarom niet een keer een artikel over de negatieve aspecten van 'open source' (mijns inziens leuk voor de hobby maar ook een van de ernstigste aanslagen op de professionalisering van de IT ooit). In het belang van Computable en de IT in Nederland, vervang alstublieft Martin Healey door een fatsoenlijk columnist.
 

Sito Dekker Hilversum

Naschrift redactie

Kranten hebben columnisten omdat die een eigen, dwarse mening hebben. Hun opinies zijn kort en bondig opgeschreven en goed beargumenteerd. Ze zetten vraagtekens bij de oordelen en vooroordelen van de lezer en dwingen tot nadenken. Nog los van de vraag of ze gelijk hebben of niet.
Martin Healey vervult die onmisbare rol met verve, al meer dan zevenhonderd keer. En al een aantal jaren op pagina drie van het Achtergrondkatern. Wat ons betreft blijft dat nog lang zo. Als broodnodig tegenwicht tegen de waan van de dag, tegen de hypes en de al te luchtige verkoopbabbels. Maar het blijft kennelijk lastig: columnisten met een eigen mening.
En vanzelfsprekend nodigen we u graag uit een gepeperd artikel te schrijven voor de discussiepagina over het zakelijk gebruik van 'open source'-software. Want met het plaatsen van kritische brieven van lezers hebben we vrij weinig moeite.
 
Red.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Sito Dekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.