Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Investeer in alternatief

'Microsoft akkoord met uitstel' schreef Computable (25 januari 2002). Hoe zou u zich voelen, wanneer u moet beslissen om uw boodschappen drie jaar bij dezelfde supermarkt te kopen?

Normaal krijgen consumenten voor deze toewijding extra korting. Niet in softwareland, daar lees ik dat scholen per 1 februari 2002 400 tot wel 1000 procent meer moeten betalen. Ik schat dat het hier om tientallen miljoenen euro's gaat, en het budget moet nog worden gevonden.
Wat moeten de scholen inleveren om dit te kunnen betalen? Als je dan toch moet betalen, zou ik deze extra gelden niet aan Microsoft geven, maar besteden aan een alternatief om niet compleet afhankelijk te zijn van deze softwaremonopolist. Dan maar het aantal pc's verminderen totdat de 400 tot 1000 procent verhoging teniet wordt gedaan. Verwijder de software en zet de pc's uit. Dit geeft financiële ruimte. Het uitgespaarde geld investeer je in het opbouwen van kennis van 'open source'. Dat moeten scholen kunnen, nietwaar. Drie jaar later heb je dan in ieder geval een keuze, als er weer een verhoging komt van 400 tot 1000 procent. Maar dan zal tegenover het woord 'verhoging' het woord 'korting' staan.
 

Bert Lettink Malden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Bert Lettink
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.