Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Kan CMM ook bij kleine organisaties?

De volwassenheid van processen onderzoeken met het Capability Maturity Model; kan dat ook bij kleine organisaties?, vraagt André de Schipper zich af.

Ik zou graag willen weten of de in dit artikel besproken onderzoeken ook van toepassing zijn op kleine organisaties (tot circa tien personen) en zo ja of deze ook uitgevoerd zijn?
 
André de Schipper
Rotterdam

 
Reactie auteur:
Het beschreven onderzoek is ook toe te passen in kleine organisaties. Alleen zal je de omvang en de duur van het onderzoek moeten aanpassen.
Wat wij hebben toegepast binnen kleine organisaties, 10 - 20 man, is wat wij noemen een quick assessment. De stappen zoals in mijn artikel genoemd volgen we dan wel in principe, maar sommige stappen combineren we. Verder is ten gevolge daarvan de doorlooptijd veel korter: drie dagen tot een week.
Ook een goede toepassing is het 'begeleide self-assessment'. In een workshop van een dag lichten we samen met alle tien tot twaalf medewerkers hun eigen (kleine) organisatie door. Het resultaat, door iedereen gedragen, staat er om vijf uur.
 
Bart van der Wal
senior consultant
Origin/Qmsp

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z André de Schipper
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.